"ДЕБЕЉУЦА" ЈОКИЋ: Шта сам рекао мами и тати кад сам потписао за Денвер и како ми је пропао уговор са Барселоном због девојке

Новости онлине

01. 06. 2021. у 08:48

НАЈБОЉИ српски кошаркаш Никола Јокић био је у понедељак вече "главни гост" у документарцу "Човек који прави разлику" на РТС-у, а који је посвећенњеговом менаџеру Мишку Ражнатовићу.

ДЕБЕЉУЦА ЈОКИЋ: Шта сам рекао мами и тати кад сам потписао за Денвер и како ми је пропао уговор са Барселоном због девојке

Фото: АП

Том приликом Јокић је открио шта је себи прво купио од новца који је зарадио потписивањем НБА уговора.

- Назвао сам маму и тату да им кажем да сам потписао и да сада можемо купити коња. То је прва ствар коју сам купио када сам "дошао до лове." Боже драги - рекао је Јокић, а касније додао:

- Кад сам дошао у Америку, видео сам да могу да им понудим ту неку разноврсност. Нисам најбољи у томе, нисам најбољи у томе, нисам најбољи у томе, али могу то, то, то, могу свашта да урадим. Ми из бивше Југе знамо да играмо, имамо ту неку луцидност, то нешто мало… То нешто је јако мало, али то мало је јако пуно, ако знате на шта мислим.

Осврнуо се Јокић и на то што је одувек имао вишак килограма.

- Био сам дебељуца до прошле године. Волео сам свашта да једем и нисам ништа одбијао. Јео све колаче, паприкаш, жута супа са мало више масти. И тај неки период сам научио нешто. Пред сваку утакмицу поједем нешто што не бих требао. Да ли комадић пице, кокице нешто само да је нездраво. Против урока.

Током разговора центар Денвера открио је како му је својевремено пропао трансфер у Барселону!

Наиме, Јокић је са Мегом играо против Цедевите у АБА лиги, а на трибинама су били скаути Барсе који су спремили уговор на пет година. Међутим, српски центар је одиграо једну од најгорих партија.

- Деки (Дејан Милоејвић) је хтео да ме убије. Не знам, деси се такав дан, мало те неће, а мало и нећеш па онда буде катастрофа - рекао је Јокић, а на његове речи се потом надовезао управо садашњи тренер Будућности Милојевић:

- Претпостављам да је тако лоше одиграо због одласка девојке у Америку. Био је емотивно празан, њега је то доста погодило. Одлазак девојке у Америку га је пореметио.

Јокић је тада остао Меги и управо из ње је отишао у НБА лигу, где је постао један од најбољих играча. У међувремену је и оженио своју тадашњу девојку Наталију Маћешић. Наталија је такође из Сомбора, као и Никола, а већ неколико година живи са Јокићем у Денверу, где је и дипломирала на Универзитету у Колораду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)