КАКО ЈЕ БРИХ ПОКРАО СРБИЈУ: Мажић после четири године одлучио да проговори и открије истину

Новости онлине

22. 11. 2022. у 14:02

Милорад Мажић говорио је о ситуацији која и даље боли све навијаче Србије.

КАКО ЈЕ БРИХ ПОКРАО СРБИЈУ: Мажић после четири године одлучио да проговори и открије истину

FOTO: EPA

Несрећни пораз од Швајцарске пре четири године опет је постао главна тема, јер ће "орлови" одмерити снаге опет са истим ривалом на Светском првенству у Катару. Тада нас је у црно завио судија Феликс Брих, који није свирао чист пенал над Србијом после фаула у ком је рвачки оборен Александар Митровић, и то захваљујући двојици чувара. 

Није ту ситуацију дуго коментарисао Милорад Мажић, није ни могао као судија под ФИФА заставом. Сада, у судијској пензији, коначно има слободу да каже све што мисли о том потезу из стручног угла. Пре три месеца причао је о томе као гост Александра Стојановића у подкасту. 

- Каква је била комуникација између судије и ВАР судије, то је за мене... Комуникација у свој тој ситуацији и објашњење његово за мене је ирелевантно. За мене је релевантно оно што се види на екрану, а на екрану се види један класичан прекршај који је морао да буде санкционисан, а на крају је његова одлука била та... - рекао је Мажић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MerkurXtip (@merkurxtip.rs)

Наставио је у истом ритму.

- То објашњење је неко покушао да протури у јавности да је Митровић морао да стави руке и он је њих држао. Па ако два играча држе једног, ти негде мораш да ставиш те руке на крају. Значи увек се гледа изворно, шта је било иницијално, без обзира на све, са свим суплементима који ће се примењивати у фудбалу, опет, одлучујући фактор ће бити људски - рекао је Мажић.

AP Photo/Matthias Schrader

 

Подсетимо, Брих је при резултату 1:1 одлучио да не свира пенал за "орлове" који су, на крају, изгубили утакмицу (2:1) и нису отишли у други круг - а сам Немац после тога, за казну, више није судио на Мундијалу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО-СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради

Новак Ђоковић се пласирао у финале Аустралијан опена десети пут у каријери, а уочи његове завршне овогодишње борбе за рекордну, десету гренд слем титулу Мелбурну, подсетио је Аустралију на нешто јако важно. Нешто што је заборавила, а већ јој је, давно, давно, рекао.

27. 01. 2023. у 19:29

Коментари (1)

УЗ ПОДРШКУ МОЗЗАРТА ДО НОВИХ ЗЛАТНИХ ОДЛИЧЈА: Теквондиста Никола Киш својим успехом осваја спортски сцену