МУНДИЈАЛ ОВО НЕ ПАМТИ: Селектор Хрватске пешке кренуо на 130 километара дуг пут, људи га срећу и не могу да верују да то стварно ради (ФОТО)

Новости онлине

03. 10. 2022. у 16:33

ХРВАТСКА има велике амбиције на Светском првенству у фудбалу, који се у Катару одржава од 20. новембра до 18. децембра, а психички потпуно припремљен за нови јуриш на мундијалску титулу жели да буде и селектор "ватрених".

МУНДИЈАЛ ОВО НЕ ПАМТИ: Селектор Хрватске пешке кренуо на 130 километара дуг пут, људи га срећу и не могу да верују да то стварно ради (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Другачије и не може да се објасни вест коју је данас објавила "Слободна Далмација", а која гласи овако:


"Златко Далић, селектор фудбалске репрезентације Хрватске, кренуо је у недељу из родног града Ливна на 130 километара дуго ходочашће пешке према Међугорју.


Далић је с тројицом пријатеља кренуо из Ливна, те се накратко задржао у месту Присоју на Бушкоме језеру где је разговарао с пролазницима који су желели да се фотографишу с њим.


Након Присоја, Далић је с пријатељима пешке наставио у правцу ветропарка ‘Месиховина‘ те је одлучио да преноћи недалеко од границе општине Томиславграда и Посушја".


Поменути портал јавља да је Далић "и раније пешке ишао ка Међугорју" (локалитет за који је Ватикан 12. маја 2019. дао римо-католицима благослов да тамо могу на ходочашће), док Слободна Далмација још за селектора Хрватске додаје и да "док води фудбалску репрезентацију - увек у руци има круницу (бројаницу)". 

С ким Хрватска игра на Светском првенству у фудбалу?

Хрватска ће на Мундијалу играти против Марока, Канаде и Белгије, а та група се на старту нокаут фазе Светског првенства укршта са групом у којој су Шпанија, Немачка, Костарика и Јапан.

Подсетимо, у финалу прошлог шампионата планете, Хрватска је у Москви поражена од Француске са 4:2, што је био највећи успех "ватрених" у истоји, а претходни је био треће место под командном палицом Мирослава Ћире Блажевића 1998.

Бонус видео: Кад је у халу ушао војни оркестар, "гробари" и "делије" загрмели као један!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (1)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије