"КАД СЕ КЛУБОВИ НЕ ДОГОВОРЕ, ТУ СУ СУДИЈЕ" Ново саопштење из ФК Нови Пазар, настављају се оптужбе

Novosti online

10. 05. 2021. у 13:04

НОВОПАЗАРСКИ Суперлигаш полако навикава фудбалску јавност на учесталост од једног саопштења дневно. То, имајући у виду тематику коју та саопштења обрађују, није много, јер је реч о (не)регуларностима у српском фудбалу.

КАД СЕ КЛУБОВИ НЕ ДОГОВОРЕ, ТУ СУ СУДИЈЕ Ново саопштење из ФК Нови Пазар, настављају се оптужбе

FOTO: Вечерње новости

Фудбалски клуб Нови Пазар затражио је од Заједнице клубова Супер лиге и Прве лиге Србије да се анализирају све судијске одлуке из претходног кола и да се трајно одстране из фудбала сви који су направили грешке у намери да утичу на крајњи резултат.

- Грешке су саставни део фудбалске игре, али само су у Србији "грешке" постале саставни део најнерегуларнијег првенства у историји нашег фудбала. Боримо се за опстанак у Супер лиги на терену, а за истину и правду изношењем чињеница - саопштили су у новопазарском суперлигашу.

Наводе новопазарци да је фудбалска јавност могла да се увери у "нову бламажу у Супер лиги Србије у режији судија, чијим се лоповлуцима кроји првенствена табела".

- Када клубови међусобно не договарају резултате, онда се судије потруде да својим одлукама утичу на крајње исходе и на стање на табели. Због коректности и колегијалности према клубовима, нећемо рећи о којим се утакмицама ради, као ни имена арбитара који годинама бацају љагу на наш фудбал - додали су Новопазарци.

Они су оценили да Србија има одличне фудбалске судије, али и "егзекуторе који одрађују посао за своје налогодавце".

- То виде сви и сви то знају годинама уназад, али ове сезоне су најбруталније и крајње дегутантно показане слабости наше судијске организације - закључили су Новопазарци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)