УЕФА ЗБОГ КОРОНЕ МЕЊА ПРАВИЛА: Службени резултат у случају заражених короном, судије могу да суде и "својим" репрезентацијама

Novosti online

05. 05. 2021. у 13:52

ОСТАЛО је још нешто више од месеца до почетка Европског првенства у фудбалу, а неке ствари везане за пандемију коронавирусом нису још сасвим искристалисане.

УЕФА ЗБОГ КОРОНЕ МЕЊА ПРАВИЛА: Службени резултат у случају заражених короном, судије могу да суде и својим репрезентацијама

уефа

Зато се УЕФА побринула да има план Б у свакој ситуацији, било да је реч о зараженим играчима или чак делиоцима фудбалске правде.

УЕФА је због тога донела и ургентно правило које ће се примењивати на ЕП. Наиме, уведена су нова правила, међу којима је и то да у случају да екипа има зараженог играча корона вирусаом, утакмице ће бити одложене у наредних 48 сати. Ако то не буде могуће, онда ће меч бити регистрован службеним резултатом од 3:0 на штету екипе која је имала зараженог у екипи.

Такође, утакмица која буде погођена у случају заражених играча, могла би да буде одржана у другом граду. Екипа која има заражене у тиму, да би могла да одигра одложени меч, мора да има најмање 13 играча који су доказано негативни на тесту.

Такође, уводи се и ново правило када су судије у питању, па ће по први пут у историји судије моћи да суде својим репрезентацијама, у случају да се деси да и судије буду заражене корона вирусом и да не буде могуће друго решење осим да судија буде из земље која и треба да игра меч.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)