КЛАДИЛИ СЕ ПРОТИВ СЕБЕ: Чачани и Јагодинци "погађали" тачан резултат мечева

Novosti online

28. 04. 2021. у 11:12

ОТКРИВЕНО је зашто су кажњени Борац и Јагодина. Криви су поједини фудбалери чачанске екипе који су се кладили против себе, а исто су радили и одређени фудбалери и руководство клуба из Јагодине.

КЛАДИЛИ СЕ ПРОТИВ СЕБЕ: Чачани и Јагодинци погађали тачан резултат мечева

ФОТО: Новости

Чачани су играли да ће изгубити 3:0 од Трајала, а утакмица је заиста завршена тим резултатом.

- Потребно је не само открити већ и спровести истрагу и прикупити доказе, сам ФСС без помоћи и сарадње са свим члановима фудбалске организације и заинтересованим странама неће постићи потпуну ефикасност у откривању учесника који се баве намештањем фудбалских утакмица или било којом другом нерегуларношћу - изјавио је официр за интегритет ФСС Светислав Ђуровић.

Ђуровић је додао да сарадња са државним органима протиче добро, а ада је ФСС доставио информације тужилаштву и фактички иницирао покретање случаја о намештању утакмица.

- Сарадња са УЕФА је врло добра и сматрам да ће у наредном периоду бити веома интензивна. Уефа нам нуди помоћ како у изради правног оквира, превенције, едукације, мониторинга, истраживању случајева, тако и другим областима које помажу у откивању и доказивању нерегуларности. УЕФА је веома заинтересована за све случајеве који су покренути како на основу њихових информација тако и оних које је ФСС иницирао на основу сопствених информација - објаснио је Ђуровић.

Иначе, УЕФа је у последњих пет година на адресу ФСС послала чак 81 упозорење на сумњиве мечеве у Србији.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)