ОСТАВИТЕ ФУЛАМ У ЛИГИ А ЊИХ ИЗБАЦИТЕ: Легенде Јунајтед сложне у критикама на рачун европске Суперлиге

Novosti online

18. 04. 2021. у 22:21

ПОСЛЕ Гарија Невила огласила се још једна легенда Манчестер јунајтеда и то једна о две највеће живе. Сер Алекс Фергусон сложио се са својим некадашњим пуленом и капитеном Фергијевих беба у критикама на рачун клуба поводом формирања европске Суперлиге.

ОСТАВИТЕ ФУЛАМ У ЛИГИ А ЊИХ ИЗБАЦИТЕ: Легенде Јунајтед сложне у критикама на рачун европске Суперлиге

ФОТО: ЕПА

Фергусон, који је са “црвеним ђаволима” освојио све што се могло освојити, згрожен је најновијим информацијама.

– Евертон троши 500 милиона фунти за изградњу новог стадиона са амбицијом да игра Лигу шампиона. Навијачи широм света воле овакво такмичење какво јесте. У моје време, Јунајтед је играо четири финала Лиге шампиона и увек су то биле посебне вечери. Нисам сигуран да ли је Јунајтед умешан у ово, јер нисам део процеса доношења одлука – казао је Фергусон за агенцију Ројтерс.

Гари Невил био је много оштрији од свог некадашњег шефа.

– Четрдесет година сам навијач Манчестер Јунајтеда, целог свог живота, али сам згранут. Згранут сам Јунајтедом и Ливерпулом највише. Ливерпулом, клубом који никад неће ићи сам, народски клуб… Манчестер Јунајтед, пре 100 година основан од стране радника овде... Нисам против новца у фудбалу и ја сам зарадио од фудбала и улажем новац у њега, али постоје неки принципи. Јунајтед није у Лиги шампиона, Арсенал није у Лиги шампиона, Тотенхем није у Лиги шампиона и они желе Богом дано право да буду тамо. То је циркус. Што је превише, превише је - рекао је Невил.

Он сматра да онима који су потписали овај договор треба одузети бодове и новац.

– Јунајтед и остатак клубова велике шесторке који су се пријавили за Суперлигу против остатка Премијер лиге требало би да се сраме, требало би им одузети бодове, новчано их казнити. Ово је криминал. Ово је казнено дело против фудбалских заљубљеника. Дајте титулу Барнлију, оставите Фулам у лиги, а избаците Јунајтед и Ливерпул и Арсенал. Будите поштени. Они желе да играју међусобно, а да остатак Енглеске гледа 14 преосталих клубова како се такмиче у домаћој лиги.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)