ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО НАПРАВИЛА ХАОС: Шпанци жестоко заратили, покренут и поступак против директора телевизијe

Новости онлине

01. 04. 2021. у 18:38

Не смирују се страсти у Шпанији ни по завршетку меча између домаће репрезентације и селекције тзв. Косова.

ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО НАПРАВИЛА ХАОС: Шпанци жестоко заратили, покренут и поступак против директора телевизијe

фото АП

Подсетимо, због првобитног шпанског описа да ће играти против "екипе са територије Косова", јер Шпанија као држава не признаје самопроглашену независност јужне српске покрајине, савез из Приштине је запретио одустајењем од утакмице, а онда се појавила информација да су "Шпанци поклекли - и да ће се уз све симболе тзв. Косова одиграти поменути меч" у квалификацијама за Светском првенство. Утакмица јесте одиграна, "фурија" је, сасвим очекивано, победила, али није баш све прошло као што су се гости надали.

Наиме, док су се у ложи дешавале непријатне сцене, због забрањене заставе гостујуће делегације којом је покушана провокација, национална шпанска телевизија је "зачинила" пренос у свом стилу: није емитован тон када се на стадиону чула друга химна пред почетак утакмице, а за разлику великих слова за исписивање скраћенице за домаћине, искључиво мала су коришћена за "кос" у углу екрана, за стање резултата. То је разбеснело госте, али и једну шпанску странку која сада захтева да се јавно саслуша директор телевизије.

Када је Миријан Ногуерас, чланица "Заједно за Каталонију", странке оформљене 2020. са жељом да обједини све политичке чиниоце који су за независност те шпанске покрајине, видела шта је и како исписано на екрану током преноса, односно приметила да се не чују обе химне као што се иначе чују приликом сваког другог ТВ преноса, решила је да реагује.

"Имајући у виду пристрасан пренос ове утакмице, 'Заједно за Каталонију' започиње петицију чији је циљ да се директор јавног медијског сервиса Шпаније позове да сведочи пред Конгресом", написала је она на друштвеним мрежама.

Конгрес је, условно речено, "доњи дом" шпанског парламентарног система, а у њему ће поменута странка заступати следеће ставове, које је Ногуерасова изнела на Твитеру:

"Било да се шпанској Влади то свиђа или не, Косово је слободна и независна држава и мора да буде третирана као таква".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)