ХИМНУ НЕПОСТОЈЕЋЕ ДРЖАВЕ НЕМА КО ДА СЛУША: Шпанци залепили нови шамар косовским сепаратистима

Novosti online

31. 03. 2021. у 17:14

ХИМНА такозваног Косова биће интонирана на стадиону у Севиљи, али се неће чути у телевизијском преносу.

ХИМНУ НЕПОСТОЈЕЋЕ ДРЖАВЕ НЕМА КО ДА СЛУША: Шпанци залепили нови шамар косовским сепаратистима

ФОТО: ЕПА

Иста судбина задесила је и заставу непостојеће државе, а коментаторима забрањено је и да користе име Косово, што и иначе практикују сви новинари у Шпанији. Тако је на конференцији пре меча избио скандал када је портпарол тзв. Косова натерао новинара Аса да изговори реч косово, иако је он одбијао да то уради док је покушавао да постави питање.

Подсетимо, Шпанија не признаје тзв. Косово као државу, а закони ове земље не дозвољавају да се химна непризнате државе емитује на јавној телевизији. Чланови косовске делегације добиће посебне визе, ван пасоша у које неће бити утиснут жиг шпанске државе.

Они који имају пасош и неке друге државе моћи ће да уђу са њим. Шпански медији подсећају да је Шпанија могла да избегне проблем да је пре жреба уложила захтев да не буде у групи са тзв. Косовом, али то право искоришћено је за Гибралтар.

Од селекција у групи Б само Шведска признаје Косово док Шпанија, Грчка и Грузија то нису учиниле.

У групи Б квалификација за одлазак на Мундијал води Шведска са шест бодова, испред Шпаније која има четири и Грче са једним бодом. Грузија и изабрани тим косовских сепаратиста су без бодова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)