РОНАЛДУ ПРЕТИ КАЗНА: ФИФА би могла озбиљно да санкционише понашање звезда Португала на мечу са Србијом

Novosti online

29. 03. 2021. у 14:37

КРИСТИЈАНО Роналдо је бурно и непримерено реаговао због одлуке да судија Дани Макели не покаже на центар након његовог шута. Због тога би могао да буде кажњен од стране ФИФА.

РОНАЛДУ ПРЕТИ КАЗНА: ФИФА би могла озбиљно да санкционише понашање звезда Португала на мечу са Србијом

FOTO: AP

Ниаме, најбољи фудбалер Португала је у бесу бацио капитенску траку на терен, потом напустио терен и убрзо се вратио. Холандски арбитар је то санкционисао само жутим картоном, али играч Јувентуса би могао да добије много озбиљнију казну.

Како пише "Коријере дело Спорт", његова акција могла би да се окарактериша као "увредљив или насилнички чин".

Члан 11 Дисциплинског кодекса ФИФА каже да се ради о "увредљивом или насилном чину кршења правила фер плеја".

"Асоцијације и клубови, као и њихови играчи, званичници и други чланови или особе које обављају функције у њихово име, морају да поступају у складу са Правилима игре, ФИФА статутом и правилником, директивама, упутствима и одлукама ФИФА, што значи да морају да се понашају у складу са принципима фер плеја, лојалности и интегритета игре - стоји у Кодексу.

Још увек није потврђено да ли је Роналдо прекршио овај члан, али уколико се испостави да јесте Члан 12 објашњава која би казна могла да га сачека.

- Лице које прекрши правилник могло би да буде кажњено једним мечом или одговарајућим периодом времена ван терена због неспортског понашања према противнику или било ком другом ко није судија меча.

Остаје да се види шта ће бити од свега и да ли ће један од најбољих фудбалера света пропустити неке наредне мечеве репрезентације.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)