КЛОП ЈАСАН: Нећу пустити играче у репрезентацију, ако после тога буду морали у карантин

Novosti online

03. 03. 2021. у 22:25

КЛОП ЈАСАН: Нећу пустити играче у репрезентацију, ако после тога буду морали у карантин

Јирген Клоп фото: ЕПА

ЛИВЕРПУЛ је ове сезоне имао доста проблема са повредама, а тренер "црвених" Јирген Клоп је рекао да неће дозволити играчима да путују на утакмице репрезентација, уколико би по повратку у клуб морали да буду у карантину.

Према тренутном протоколу за сузбијање вируса корона, доласци из земаља које Велика Британија сматра високоризичним подлежу десетодневном хотелском карантину.

На листи ризичних земаља налазе се Португалија и све земље Јужне Америке, а Ливепрул би у Бразил морао да пусти - Алисона, Роберта Фирмина и Фабиња, док би за Португалију играо Диого Жота.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) продужила је прошлог месеца одлуку којом се клубовима допушта могућност забране пуштања играча да играју за репрезентације, у ситуацијама као што је обавезан карантин по повратку у земљу.

- Мислим да се сви клубови слажу да са овим проблемима не можемо да пустимо играче и онда решити ситуацију када се врате смештањем играча у десетодневни хотелски карантин. То једноставно није могуће. Разумем потребе различитих савеза, али ово је време када не можемо све усрећити. Морамо признати да играче плаћају клубови, па то значи да морамо бити приоритет – рекао је Клоп.

Ипак, немачки стручњак је истакао да ће клуб са "Енфилда" сачекати до последњег тренутка са доношењем коначне одлуке.

- Ми се само бавимо оним што су други људи одлучили, па смо се некако навикли, али мислим да се сви слажу да не можемо пустити играче да играју за своју земљу и да се врате и оду у карантин. Тако не може - закључио је Клоп.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)