СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ПРЕД ВРАТИМА: Стојковић за милион евра

Н. ИЉУКИЋ

26. 01. 2021. у 08:34

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ПРЕД ВРАТИМА: Стојковић за милион евра

FOTO: Predrag Mitić

КАКО ствари тренутно стоје, са Драганом Стојковићем је изгледа пронађено решење за селектора репрезентације Србије, а донедавно једина позната понуда била је годишња плата од 825.000 евра.

Нема сумње да се у додатним преговорима ФСС са легендом сума заокружила на милион евра, а сада је на Пиксију да каже последњу реч. Али, према најновијим информацијама, он је по свему судећи рекао "да"!

ЦАЈТНОТ ПРЕД ИРЦЕ И РОНАЛДА

ШАХОВСКИМ језиком речено, будући селектор фудбалске репрезентације Србије је у приличном цајтноту. Квалификације за СП у Катару почињу 24. марта утакмицом са Републиком Ирском у Београду. Само три дана касније у госте "орловима" долазе Португалија и Роналдо, а 30. марта се игра у Азербејџану.

Поглед на ова три меча у седам дана тешко да икоме прија. Ако се узме у обзир да је окупљање играча предвиђено за 22. март, дакле за два месеца, јасно је за списак и припреме стратегије има све мање времена.

Преговори са легендарним фудбалером, некадашњим председником Савеза и Црвене звезде и тренером у Јапану и Кини, популарним Пиксијем, скоро су приведени крају и само се чекају још неке гаранције да он почетком или средином фебруара преузме посрнулу и озбиљно пољуљану фудбалску репрезентацију.

Љубиша Тумбаковић није успео на путу ка Првенству Европе, дуго ћемо сви да памтимо Шкоте и пенал драму на "Рајку Митићу", а пошто је искусни тренер добио отказ са Теразија 35, испоставило се да нико или скоро нико не може или неће на клупу "орлова".

Пикси је једини сакупио храбрости да каже да верује да може да одведе селекцију на Мундијал у Катар 2022. године, али се усред преговора са ФС Србије испречио највећи проблем: новац! Ипак, и то је, по свему судећи, решено.

РЕШЕЊЕ "Орлови" ускоро добијају вођу/FOTO: N. Paraušić

Чекаћемо Драгана Стојковића до последњег тренутка. Жели га цела фудбалска нација од севера до југа. Ове две реченице заменика председника Фудбалског савеза Марка Пантелића још одзвањају фудбалском Србијом и сва је прилика да ћемо сви да дочекамо Пиксија.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)