ПОРЕДЕ РАЧИЋА СА ЛИОНЕЛОМ МЕСИЈЕМ: Како Србин ово сме, а Аргентинац не? (ВИДЕО)

Novosti online

15. 01. 2021. у 09:29

ПОРЕДЕ РАЧИЋА СА ЛИОНЕЛОМ МЕСИЈЕМ: Како Србин ово сме, а Аргентинац не? (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Угледни лист Мундо депортиво, као своју главну тему издваја прославу поготка српског фудбалера Уроша Рачича који је дао против Јелкана у мечу Купа краља пре недељу дана након којег је добио и жути картон.

Лист у даљем тексту пореди Рачићеву прославу са ни мање ни више Леом Месијем, односно његовим спорним славље гола. 

Повод за оваква писања медија је и одлука Арбитражног  суда у Шпанији који је потврдио казну Лионелу Месију после гола који је дао Осасуни, када је скинуо дрес Барсе и одао почаст Дијегу Арманду Марадони, чији је дрес Њуелс Олд Бојса носио испод.

Суд је одбио жалбу Барсе и потврдио је Месију жути картон и казну од 600 евра.

Рачич је такође подигао дрес како би гол посветио свом брату Богдану.

- Занимљво је да судија Де Бургос Бенгоеча чак није ни опоменуо играча Валенсије Уроша Рачића након постизања гола у 9. минуту у куп мечу Јелкано - Валенсија, иако је повукао мајицу и истакао поткошуљу са натписом "За Боцу" са нацртаним срцем. У његовом случају Комисија за такмичење није додала жути картон и није га казнила - наводи се у тексту.

Суд је такође истакао и члан 91 Фудбалског савеза Шпаније, који укључује ситуацију када фудбалери покажу испод дреса одређени слоган.

- Фудбалер који поводом постигнутог гола или из било ког другог разлога током игре подигнем мајицу и прикаже било какву рекламу, соган, легенду, анаграм или цртеж, без обзира на њихов садржај или сврху акције, казниће се новчаном казном до 3.000 евра и упозорењем - наводи се у овом члану.

Закључак текста наводи да не постоји никакво другачије правило уколико играч потпуно скине дрес или делимично, као што је то урадио Рачић, већ да су и он и Меси учинили исто дело, а да је само један кажњен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)