ТРЕНЕР ЊУКАСЛА: Морална је грешка наставити фудбал у овом тренутку

Бета

08. 01. 2021. у 19:22

ТРЕНЕР ЊУКАСЛА: Морална је грешка наставити фудбал у овом тренутку

Фото: Танјуг/Lindsey Parnaby/Pool via AP

Тренер фудбалера Њукасла Стив Брус рекао је данас да би "морална грешка" било настављање такмичење усред пораста броја заражених корона вирусом у енглеским клубовима.

У Енглеској је више од 60 утакмица одложено због корона вируса, а да би одиграли утакмицу ФА купа, Астон Вила и Дерби су морали да доведу играче из омладинских екипа.

"Финансијски је исправно играти, али, гледано морално, то је вероватно грешка. Схватам да људи желе да гледају фудбалске утакмице, али и ми смо рањива категорија као и сви остали. Брзина којом је вирус погодио наш клуб у року од неколико сати, прилично је невероватно колико вас искида. Тешко је обуздати га и зауставити, а људи су болесни", рекао је Брус, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Капитен Њукасла Џамал Ласел био је заражен, али би могао да се врати за утакмицу против Арсенала у суботу у ФА купу, док се Алан Сен Максимен још није опоравио од корона вируса.

Упитан да прокоментарише то што екипе морају да изведу ослабљене екипе у ФА купу због вируса, Брус је рекао да то умањује вредност самог такмичења.

"Играмо седам утакмица у јануару, после седам у децембру, сезона је згњечена и нема места ни за шта друго. Али, извести ослабљене екипе или омладинске, да ли тако треба? Ја мислим да не", навео је Брус.

Тренер Лидса Марсело Бијелса рекао је да је тешко одлучити о питању моралности играња фудбала током пораста броја заражених.

"То је врло тешко питање. Не осећам се способним да одговорим на питање моралности одлуке. Врло је тешко рећи да је погрешно, а такође је врло тешко рећи да је исправно. Добро је што се фудбал наставља јер пружа забаву онима који су погођени, али и онима којима нису", навео је Бијелса, пренео је Скај.

"Али, такође можете рећи и шта ако се, на пример, разболи неко дете фудбалера, пошто су они наставили да играју фудбал. Због тога овакве одлуке доносе власти које су одговорне за све сегменте у земљи", додао је аргентински тренер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)