КРИМИНАЛ У КОМШИЛУКУ: Тужбе за намештање утакмица у БиХ

Бета

24. 12. 2020. у 11:30

ТУЖИЛАШТВО у БиХ подигло је оптужницу против тројице службеника фудбалског савеза те државе због намештања утакмица и примања мита, пренели су данас медији.

КРИМИНАЛ У КОМШИЛУКУ: Тужбе за намештање утакмица у БиХ

Илустрација спорт Фото Dephositos

Оптужени су председник Одбора за судије и суђење Фудбалског савеза БиХ и арбитри Илија Живковић и Кенан Бајрактаревић.

Доминиковић се терети за организовање криминалне групе ради почињења кривичних дела примања мита и поклона или других облика користи ради остваривања незаконите имовинске користи, пренела је Хина.

Како се наводи у оптужници, Доминиковић је као овлашћено лице делегирао Живковића и Бајрактаревића за судије на одређеним утакмицама Прве лиге Федерације БиХ како би утицали на њихов исход.

После тога су од управа и представника клубова по утакмици захтевали и примили поклон у виду новца од 3.000 до 7.000 конвертибилних марака.

Незакониту имовинску корист су делили међусобно.

Истрагу је спровела Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), а потврђена су најмање два случаја примања мита за исходе утакмице које су се играле у Габели и Тешњу.

Тужилаштво је најавило да ће током суђења осим затворских казни тражити и одузимање незаконито стечене материјалне добити, као и забрану обављање било каквих дужности у такмичарским савезима у периоду од пет година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)