СТИЖЕ ВАР: Већ ове сезоне, нова технологија на теренима Суперлиге

Novosti online

22. 12. 2020. у 16:36

СТИЖЕ ВАР: Већ ове сезоне, нова технологија на теренима Суперлиге

ФОТО: ФСС

СУДИЈСКА видео асистенција, популарни ВАР стићи ће у Србију пре него што се очекивало.

Тачније, већ у наставку текућег шампионата Суперлиге , најавио је генерални секретар Заједнице клубова Суперлиге и прве лиге Дарко Рамовш.

Судије су већ почеле интерну обуку. До нове сезоне требало би проћи све кораке који би нас довели до тога да бисмо у пуном обиму примењивали ВАР. То значи да би све требало спровести и урадити од јануара до јуна – навео је Рамовш, и додао:

- Претпостављам да ћемо имати пробу ВАР технологије на одређеним утакмицама.

Увођење ВАР донеће, према речима Рамовша, више бенефита српском фудбалу.

– Очекујемо да наредне године, од сезоне 2021/22, наше такмичење почне да функционише по принципу ВАР технологије. Самим тим ће и видљивост наше лиге бити много већа, све утакмице ће се снимати, односно биће у директном преносу. Вредност лиге биће много већа, тако да се надамо и бољем уговору са власником ТВ права. Увођење ВАР-а ће подићи трошкове такмичења, али и допринети побољшању квалитета, олакшати одлуке судијама – додао је Рамовш, истакавши да је јесенас било мање притужби на судијске одлуке у односу на претходни период.

– Мој утисак је да имамо мање примедаба на суђење, иако се оне предају судијској организацији, што ме радује. У том сегменту, ствари су се мало промениле ове сезоне и мање је жалби. Ипак, тек долази пролећни део сезоне, где ће притисак бити већи јер следи борба за опстанак. Можда ће неке одлуке бити упитније, требало би да сачекамо крај сезоне па да причамо о томе – казао је Рамовш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)