ЧЕКАЈУЋИ НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Бивши капитен Црвене звезде добија функцију у ФСС

Novosti online

05. 12. 2020. у 11:44

ПРВО децембарско ново лице у Фудбалском савезу Србије биће – Никола Лазетић. Доскорашњи спортски директор Војводине, како Спорт клуб сазнаје, добиће значајна овлашћења у раду са млађим репрезентативним селекцијама.

ЧЕКАЈУЋИ НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Бивши капитен Црвене звезде добија функцију у ФСС

Фото: М.Вукадиновић

Тачно дефинисана хијерархијска позиција некадашњег првотимца Црвене звезде, Обилића и Војводине, потом и интернационалца у Турској и Италији, требало би да буде озваничена током наредне недеље. 

Последњих 18 месеци сектор у којем се, као појачање, очекује и Лазетић, под вођством спортског директора Владимира Матијашевића и координатора Горана Гркинића, реформисан је из темеља – промењени су сви селектори, са успехом обављени преговори са неколико „српских синова“, рођених у иностранству, ревидирани спискови репрезентативаца… Од Лазетића се очекује да, заједно са већ уходаним двојцем, појача „предсениорски“ сектор и са консолидацијом прилика на глобалном нивоу донесе конкретне резултате у једној од најпоноснијих сфера Фудбалског савеза Србије.

Именован по доласку Војислава Гајића на чело, јуна прошле године, Лазетић се није дуго задржао на месту спортског директора Војводине. Очигледан сукоб са тренером Ненадом Лалатовићем испливао је на површину са првим потезима у летњем прелазном року и брзо добио епилог у тихом одласку са функције. Иако званично није смењен, Лалатовић је кратко имао значајнији утицај на „Карађорђу“. Долазак на Теразије 35 одлична је прилика да направи искорак у каријери спортског радника, уз проверени тандем Матијашевић-Гркинић.

Ангажовањем Лазетића, претходно и цементирањем позиције спортског директора Владимира Матијашевића, Фудбалски савез Србије улази у бурне децембарске дане одлуке. Како време одмиче, јачају позиције и председника Славише Кокезе, па ће централна тема у наредном периоду бити дефинитиван избор селектора. Главни кандидат за ту позицију јесте Владан Милојевић.

(СПОРТ КЛУБ) 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)