ПРОЛЕТЕР ТРАЖИ "АНДРИАНУ" ШИРОМ СРБИЈЕ: Све је почело због Бразилца, а тражиће је и у Европи (ВИДЕО)

А. Илић

02. 12. 2020. у 16:07

НЕ прође један меч у коме Пролетер слави у домаћем првенству или Купу Србије, а да након меча играчи новосадског клуба не потраже Андријану.

ПРОЛЕТЕР ТРАЖИ АНДРИАНУ ШИРОМ СРБИЈЕ: Све је почело због Бразилца, а тражиће је и у Европи (ВИДЕО)

ФОТО: М: Вукадиновић

Тражили су је у Сланој Бари, у Београду, Нишу, Сурдулици, у Суботици, Шапцу... нису је још пронашли, шушка се да је Андриана негде у Европи. 

Потражиће је Новосађани и тамо. Кажу да неће стати све док је не пронађу - односно док Дадо Глишић популарни хит не запева играчима у свлачионици. Све је почело кривицом Бразилца Леандра Пинта. Спортски директор Пролетера Емир Бислими објашњава феномен "Андријана"...

"Почели смо да је певамо пре годину дана. Када је Бразилац Леандро дошао код нас. Добро је научио српски језик. Он је у свлачионици задужен за музику.  Гледао је прославе, једна од песама коју је стално пуштао у свлачионици била је "Андриана". Први снимци из свлачионице кренули су тако што он пусти песму, потом се попне на сто и запева", почео је Бислими. 

Веома брзо песма Даде Глишића постала је незванична химна након победе црвено-белих.

"Потом смо сви присвојили као незваничну химну када победимо. Слушамо ми доста песама, а та је била симпатична зато што је потекла од нашег Бразилца који слуша нашу народну музику. Иако је превасходно велики љубитељ реп музике воли да слуша ту песму". 

Нижу се победе у Новом саду, мало ко је очекивао да ће се ова песма слушати готово сваке недеље. Како "Андриану" нису пронашли у Србији покушаће да је пронађу ван граница наше земље. Клуб има амбицију да овог лета задржи позицију и избори место у Европи.

"Певамо је стално, постало је традиција. Нико није очекивао да ћемо везати толико победа и да будемо три месеца без изгубљене утакмице. Сада имамо ту традицију тражења "Андриане" по Србији. Јер је нисмо нашли у Суботици, на Бановом брду, Ивањици, Крушевцу... Сада је време да је тражимо и у Европи. Не знам хоће ли европским тренерима сметати та песма, али мислим да ћемо је наредног лета певати у ван граница Србије... Наша жеља је да тражимо Андриану у Холандији против АЗ Алкмара". 

Пролетер има доста млад тим, али су играчи који су наступали у Бродарцу, а који сада носе дрес клуба већ навикли на те европске битке које су војевали у омладинској лиги шампиона. Они добро знају шта их очекује и где да пронађу "Андриану".

"Имамо доста млад тим, доста играча носило је дрес нашег млађег брата Бродарца, играли су у Лиги шампиона и знају како се побеђују велики тимови. Њима то није ново, јесте Сланој Бари, али већини наших играча ништа није то страно. Врло лако могли би да запевају ту песму и у Европи", рекао је Амид Бислими, спортки директор Пролетера за "Новости". 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)