МИЉАКОВАЦ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ: Деветнаестогодишњи Новаковић сео на клупу!

Novosti online

28. 11. 2020. у 15:23

МИЉАКОВАЦ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ: Деветнаестогодишњи Новаковић сео на клупу!

ФОТО: ФК Миљаковац

Фудбалски клуб Миљаковац данас је у локалиету под заштитом државе, Миљаковачкој шуми, представио новог Шефа стручног штаба, првог у историји клуба.

 Нови стратег „зелених" биће Петар-Вук Новаковић, деветнаестогодишњи фудбалски тренер који је добио поверење Управе клуба са Миљаковца.

Према свим доступним подацима, Новаковић, који је рођен априла 2001. године,  сарадњом са Миљаковчанима преузима титулу најмлађег тренера икада у сениорском фудбалу.

Новаковић је током играчке каријере био члан Бежаније и ОФК Београда. До овог ангажмана као тренер  радио је са млађим категоријама, а ово је први пут да ће се опробати у сениорском фудбалу. Млади тренер је тренутно у процесу добијања УЕФА Ц лиценце, тако да испуњава услове да предводи екипу Миљаковца у званичним мечевима  када се прикључи најниженом рангу такмичења у систему Фудбалског савеза Београда.

Први сарадници Новаковића биће Бојан Матић и Вељко Ђондовић, док ће Михајло Ловринчевић бити задужен за рад са голманима. Реч је такође о младим тренерима који ће чинити први стручни штаб који ће бити на челу ФК Миљаковац.

Млади тренер је при озваничењу сарадње изјавио да је срећан што ће имати прилике да ради у клубу какав је ФК Миљаковац.

"Осећам се јако узбуђено што ћу добити прилику да будем део  фудбалске приче каква је ФК Миљаковац. Ово је клуб који негује праве вредности, како фудбалске, тако и људске. Привукао ме је наравно изазов вођења сениорске екипе, али и хуманитарна мисија клуба, као и промоција витештва у спорту и фер плеја којег је у нашем фудбалу данас мало. То су вредности које желим да промовише екипа коју тренирам и желим да постанемо узор екипама из највишег ранга фудбала", започиње причу за сајт ФК Миљаковац нови тренер.

Новаковић истиче да је упознат са квалитетом екипе, али да ће у будућности кроз рад са екипом стећи праву слику.

- "Пратио сам рад клуба и гледао снимке утакмица против Новог Београда и Ударника из Ћовдина. Могао сам да видим све квалитете екипе, и са већином играча сам упознат и могу рећи да сам задовољан играчким кадром. У сарадњи са Управом клуба радићу на довођењу појачања уколико то буде потребно, а све у циљу освајања „бетон" лиге, а након тога, сходно крилатици клуба, надам се и изазовима у Интертото Купу", самоуверен је млади стручњак.

Иако најмлађи тренер у историји сениорског фудбала, Новаковић истиче да то неће за њега бити претешко бреме и да нема сумњу да ће успоставити праву комуникацију са својим фудбалерима.

"Искрено, импонује ми титула најмлађег тренера, али о обавезује. Лепо је када као млад човек радите посао који волите, и надам се да ћу показати да Србија не треба да брине за своју фудбалску будућност. Године ме не брину и надам се да ћу и са старијим играчима пронаћи заједнички језик како би сви заједно допринели резултатима нашег тима, истиче Новаковић.

Нови тренер Миљаковчана као тренерског узора истиче стручњака којег је волела целокупна српска фудбалска јавност, а који нас је нажалост овде године напустио.

"Ако могу тако да кажем, мој узор у тренерском послу је  Радомир Антић. Због њега сам почео да се бавим овим послом и он ме је инспирисао. Такође бих истакао и Јулиана Нагелсмана, пре свега због стила фудбала који гаји и због младалачког духа на којем базира успехе екипе, што је у неку руку и мој циљ. Што се тиче појачања које бих волео да видим у дресу Миљаковца, ту је дефинитивно Кларенс Седорф. Видим да ужива у пензији, али је у страшној форми и мислим да би био добар мотор наше екипе", завршио је млади стручњак.

Оснивач и председник ФК Миљаковац Јован Симић напомиње да је давање прилике младом тренеру још једна врста промоције правих вредности у фудбалу.

"Својим постојањем радимо на промени свести људи, како у фудбалу, тако и ван њега. Изузетно сам срећан што ћемо пружити прилику младом човеку који је изузетно васпитан и који гаје исте моралне вредности као и сви ми у нашем клубу. Играчи и читав колектив клуба жели да новом тренеру  пружи подршку у његовом почетку самосталне тренерске каријере и надамо се да ће му време проведемо у ФК Миљаковац бити од немерљивог значаја. Кроз разговор са Петром видели смо колико је надахнут и инспирисан фудбалом, али и колико знања поседује и колико предано жели да ради у нашем клубу. Желим му сву срећу и одмах на њега стављам притисак освајања трофеја у бетон лиги у првој години учествовања, као и сваки прави челник клуба", изјавио је Симић.

Новаковић ће дебитовати у тренинг мечу између омладинаца ФК Добановци и ФК Миљаковац који је планиран за недељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)