ДЕТАЉИ МАРАДОНИНЕ САХРАНЕ: Ево ко је рекао последње збогом Дијегу, само 200 људи је имало ту част

Танјуг

27. 11. 2020. у 08:19

ФУДБАЛСКА легенда Дијего Марадона сахрањен је током приватне церемоније којој је присуствовало само 200 људи на гробљу Хардин Бела Виста у Буенос Ајресу.

ДЕТАЉИ МАРАДОНИНЕ САХРАНЕ:  Ево ко је рекао последње збогом Дијегу, само 200 људи је имало ту част

Фото АП

Ова мала церемонија изгледала је као потпуна супротност оној одржаној раније у четвртак, када је десетине хиљада уплаканих људи сатима пролазило поред ковчега с телом Марадоне, што је изгледало као мешавина церемоније одавања поште шефу државе и хаоса стадиона препуног изгредника, јавља АП.


Само је члановима породице и блиским пријатељима било дозвољено да присуствују верском обреду на гробљу, где је Марадона сахрањен поред својих родитеља Далме и Дијега, преноси АП.

Навијачи, носећи аргентинске заставе, окупили су се дуж пута којим је пролазио погребни аутомобил с ковчегом Марадоне, уз јаке безбедносне мере. Многи су покушали да дотакну возило, када год је оно морало да застане због саобраћаја.

Претходно окупљање у аргентској председничкој палати завршено је нешто пре 18 часова, 12 сати након што је почело, у складу са жељом породице.

Тело једног од најбољих светских фудбалера је потом одвезено због сахране, што је разбеснело многе који су чекали да одају пошту и довело до тензија на капији гробља.

У очајничкој жели да упуте последњи поздрав, фанови Марадоне попели су се на ограду председничке палате, као да су на фудбалском стадијуму.

"Дијего није мртав, Дијего живи у народу", узвикивали су људи док је ковчег преношен до гробља код Буенос Ајреса.

Поворку аутомобила, коју је пратила полиција, пратило је на десетине аутомобила и мотоцикала, који су трубили.

Стотине фанова блокирало је улазак на гробље, пре доласка ковчега, плешући и скандирајући, док је полиција покушава да рашчисти пут.

Окупљени су наставили да праве галаму и након што је почела сахрана.

Претходно је испред председницке палате у Буенос Ајресу дошло до сукоба полиције и фанова Марадоне који су се окупили да одају пошту легендарном фудбалеру који је преминуо у 61. години.

Његов је ковчег био изложен испред палате, а како се окупило неколико десетина хиљада фанова, полиција је покушала да одржи ред, што је изазвало сукобе.

Појединци су бацали флаше и металне предмете на полицију у центру главног града Аргентине, а полицајци су узвратили сузавцем како би смирили нереде, пренео је АП.

Фанови су слали пољупце преминулом Марадони пролазећи поред дрвеног ковчега у предворју председничке зграде, а неки су се ударали у груди песницама и викали "Идемо, Дијего"!

Ковчег је био покривен аргентинском заставом и дресом са бројем десет, који је носио Марадона док је играо фудбал.

Председничка палата отворена је у 6.15 ујутро, пошто су претходну ноћ уз Марадонино тело бдели породица и најближи пријатељи.

Међу присутнима су биле његове ћерке Далма и Ðанина, затим бивша супруга Клаудија Виљафан, а касније је дошла и Вероника Охеда, још једна Марадонина бивша супруга, с њиховим сином Дијегитом Фернандом.

Сахрани је присуствовала и Јана, коју је Марадона признао као ћерку тек пре неколико година.

Марадону су на вечни починак испратили и бивши саиграчи, са којима је освојио Светско првенство 1986. године, а било је много познатих аргентинских фудбалера, међу којима је и Карлос Тевез.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)