ЈЕДАН ЈЕ ЗЛАТАН: Ибрахимовић 12. пут изабран за најбољег фудбалера Шведске

Novosti online

25. 11. 2020. у 11:56

ЈЕДАН ЈЕ ЗЛАТАН: Ибрахимовић 12. пут изабран за најбољег фудбалера Шведске

Фото: Танјуг/Spada/LaPresse via AP

ЈЕСТЕ ли знали да Златан Ибрахимовић има више златних лопти него Меси и Кристијано Роналдо заједно?

Можда никад није добио ону "праву", коју додељује Франс фудбал, вероватно је никад неће ни добити (ове године се неће ни додељивати, иако би он сигурно био у најужем избору), али Златан Ибрахимовић може да се похвали да је освојио чак 12 златних лопти!

Реч је о награди за најбољег фудбалера Шведске, која се такође зове "Златна лопта".

Ибра је прву добио 2005. године, па после једногодишње паузе "узео" још десет узастопних. После сјајних партија у дресу Милана ове сезоне, стигла је и дванаеста.

- Хвала свима. Уверен сам да је све могуће док верујеш у то и улажеш довољно времена и труда. То сам доказао и овог пута. Имам велика очекивања од себе. Излажем се огромним напорима, како бих на терену показао одређен ниво. Због тога радим пуно, пуно се жртвујем. Припремам се добро, следим рутину, која ми помаже да се осећам живим. Такође, имам добре људе око себе - рекао је Ибрахимовић, а награду је посветио навијачима који му много гнедостају на трибинама.

- Много је празно без навијача и надам се да ће се све вратити у нормалу, како бисмо могли да уживамо у ономе што радимо на терену. Без њих није исто. Награду посвећујем баш онима, који су били са мном и када сам био тешко повређен и који су ми помогли подршком. Не могу рећи збогом фудбалу пред празним трибинама. Зато обећавам навијачима да их чекам на терену - додао је Швеђанин босанског порекла који ускоро улази у пету деценију живота.

Пратите Новости спорт и на Фејсбуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)