БИВШИ СЕЛЕКТОР ХРВАТСКЕ ШТИМАЦ: Зашто се диже фрка на повик Убиј Србина, зашто су Срби у повлашћеном положају?

Novosti online

31. 10. 2020. у 08:35

БИВШИ СЕЛЕКТОР ХРВАТСКЕ ШТИМАЦ: Зашто се диже фрка на повик Убиј Србина, зашто су Срби у повлашћеном положају?

ФОТО: ЕПА

СКАНДАЛОЗНА изјава некадашњег хрватског репрезентативца и селектора Игора Штимца

ОН сматра да се претерано указује на увреде на рачун Срба на хрватским стадионима. Односно, да се тамошњи Срби тако стављају у повлашћени положај у односу на друге, у које убраја и себе.

На питање о тамошњем навијачком екстремизму и повицима "Убиј Србина" на стадиону Хајдука из Сплита, он је одговорио...

"Нисам ти баш чуо да се скандира "Убиј Србина". Чуо сам "Штимац, Турчине, напуши се не знам чег".  Нисам видео да је неко био кажњен, да су навијачи били кажњени када се то виче. Када вређају нас који нисмо симпатични у одређеном контексту времена, онда то нико не потенцира и не јављају се удружења да кажу да се ради о дискриминацији, о увредљивим порукама и да би то требало казнити", рекао је он за Индеx.хр.

"Скаче се само на задње ноге када се догоди повик према српској мањини. Зашто је то тако? Зашто су они различити? Не треба никога вређати. Шта је спортско борилиште, полигон за вређање? Ко хоће да вређа нека остане код куће и нека код куће реши са оним с киме би то требало да реши. Није то место где би требало вређати било кога. Али зашто стално апострофирамо мржњу према Србима? Нису они једини према којима се испољава мржња на спортским борилиштима. Хајде да све третирамо на исти начин. Нека не буду повлашћени у овој ситуацији, а стално се тражи нека повлашћеност за њих. И то иритира људе. То додатно иритира хрватске патриоте", додао је Штимац.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

buki

31.10.2020. 10:23

ZAŠTO? Zato što nikom drugom nisu poklali preko milion ljudi, žena i dece. Migranti u prolazu kroz Hrvatsku su koliko - toliko zaštićeni od EU, pa ostaju *samo* prebijeni, poniženi i opljačkani, a Turci su (za sada) bezbedni pa gospodin nema razloga za brigu.