Рама повукао потез због којег би Звездаши и Партизановци ,,растргли" Вучића

В.Н.

29. 09. 2020. у 19:12

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама повукао је данас потез због којег би његову српску колегиницу или шефа наше државе, ако би они то исто овде учинили, дочекала револуција.

Рама повукао потез због којег би Звездаши и Партизановци ,,растргли Вучића

Фото: Архива/Новости

Није реч о политичком него о - зеленом терену. Наиме, први човек албанске владе одбио је захтеве фудбалских клубова који бојкотују утакмице, захтевајући већу финансијску подршку државе.

Рама је рекао да је фудбал независан и да клубови могу да наставе бојкот ако желе.

- Влада нема обавезе према фудбалу. Фудбал је индустрија - казао је Рама новинарима.

Он је навео да је нови Закон о спорту, по којем су играчи две године ослобођени плаћања пореза на приход, и по којем је порез на додату вредност за улагање у спорт шест одсто, "учињено све што је могуће, што је разумно и исплативо за земљу и фудбал".

Албански фудбалски клубови бојкотују нову сезону већ три недеље, а играчи су обећали да неће играти док њихови захтеви не буду испуњени. Фудбалска професионална лига (ФПЛ) подржала је бојкот клубова.

Фото: Архива

Она је затражила од владе да ослободи играче плаћања пореза на приход до 10 година, да се смањи порез на додату вредност за све фудбалске економске активности са 20 на шест одсто и да се изради нови закон о спонзорству.

Сваког викенда тимови излазе на терен, капитени прочитају позив Влади да их подржи, и онда напусте борилиште.

- Зашто би фудбалери били ослобођени плаћања пореза десет година. Уз сво дужно поштовање, али шта они раде више од вас? - питао је Рама новинаре.

Он је критиковао власнике што би да "своје клубова ослободе финансијких обавеза које дугују држави, да би имали новца за своје друге послове".

Ово је свакако сликовит пример и за наше прилике, где највећи клубови Црвена Звезда и Партизан не би могли да преживе без помоћи државе и спонзорстава јавних предузећа. У том смислу се често отварала и оштра полемика међу руководством "вечитих" ко више добија из државних јасала. Није тешко замислити како би фудбалски великани пословали, ако би им власт, по Рамином рецепту, "заврнула славину".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)