МНОГО ПЛУСЕВА И ЈЕДАН "РИЈАЛИТИ МИНУС": Генерални секретар Заједнице Суперлиге задовољан правцем којим иде српски фудбал

Танјуг

19. 08. 2020. у 17:13

МНОГО ПЛУСЕВА И ЈЕДАН РИЈАЛИТИ МИНУС: Генерални секретар Заједнице Суперлиге задовољан правцем којим иде српски фудбал

Фото: Архива Новости

НИЈЕ све тако црно у српском клупском фудбалу, има много "плусева" који дају разлоге за оптимизам, а општи утисак био би још бољи кад не би било "ријалити саопштења", општи је закључак после четири одиграна кола у Суперлиги.

Љубитељи фудбала, за сада само преко ТВ екрана, видели су утакмице којих се не би постиделе ни најјаче лиге, попут рецимо дуела Црвена звезда - Спартак или Војводина - Чукарички, неколико спектакуларних голова, много младих играча захваљујући "бонус правилу".

Али, нажалост "рат саопоштењима" вечитих ривала Црвене звезде и Партизана на самом старту шампионата, добрим делом покварио је ту позитивну слику.

- Ми стално покушавамо да направимо неки напредак у нашем најелитнијем такмичењу, као и Првој лиги, и дефинитивно имамо фазе које нам говоре да све иде у правцу који сви желимо. Међутим, довољно је да се појави један детаљ, једно саопштење и створи атмосфера која све девалвира. У тренутку пада сенка на све оно добро што се десило, а акценат је на негативним стварима које су неретко предимензиониране - сматра генерални секретар Заједнице Суперлиге и Прве лиге Дарко Рамовш.

Према његовим речима, саопштења клубова су постала нека пракса и они на тај начин скрећу пажњу са неких других ствари, њихових интерних проблема.

- Сви смо на то већ навикли, али суштина је да тих саопштења не буде, јер су сама по себи неозбиљна и урушавају напоре великог броја људи који служе српском фудбалу и желе да унапреде многе ствари у нашем такмичењу. Због свега наведеног, мислим на та ријалита саопштења, у медијима се ствара слика да је све лоше, а многе утакмице, квалитет игре и голови, иду у прилог тези да можемо бити поносни на оно што гледамо на теренима Суперлиге - истиче Рамовш.

Први оперативац Суперлиге додаје да није лако играти пред празним трибинама, али да сви заједно морамо сви да се прилагодимо новонасталим околностима због пандемије вируса КОВИД–19.

Фудбалска јавност је већ навикнута на избор ФСС и Гол кола, а сведоци смо заиста фантастичних реализација из кола у коло.

- Не знам која су то очекивања јавности или појединаца на ком то нивоу морају бити утакмице наше лиге, јер после великих очекивања дођу и велика разочарања, али ја морам да апострофирам чињеницу да ми правимо мале кораке и ствари чинимо бољим у времену у коме живимо.

Није тајна, у претходном периоду много је урађено на инфраструктури.

- Све уз подршку Фудбалског савеза, локалне самоуправе, клубова... Успели смо да поставимо нове травнате подлоге на свим стадионима, урађени су и додатни радови на неким објектима. Постоје планови за изградњу нових стадиона у многим градовима Србије, али због актуелне ситуације са вирусом корона поједини пројекти мораће изгледа да сачекају бољи тренутак. Надамо се да то неће бити дугорочно одлагање, јер српском фудбалу је неопходна још боља инфраструкура, улагања која ће све подићи на један много виши ниво.

Рамовш је посебно апострофирао значај увођења правила о два бонус млада играча, које се после само четири кола показује као прави потез.

- Одличан потез Фудбалског савеза, ми смо развојна лига и нисмо први који смо усвојили једну овакву одлуку. Сетимо се Румуна, захваљујући бонус правилу добили су генерацију која је била у врху европског фудбала у млађем узрасту. Мислим да ће наш репрезентативни фудбал тек профитирати у наредном периоду и сви ћемо видети бенефите овог правила о бонус играчима. Сви ће имати корист, играчи, клубови, репрезентација - закључио је Рамовш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)