ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Најбољи друг је пуцао у моју слику, минирао ми је кућу - опростио сам му

Новости онлине

среда, 05. 08. 2020. у 12:54

ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Најбољи друг је пуцао у моју слику, минирао ми је кућу - опростио сам му

фото: ЕПА

СИНИША Михајловић је прошао много тога у животу, а његова исповест о родном Борову и свему што се десило током рата леди крв у жилама.

Живот није мазио легенду Звезде, почев од 1991. године, када је пред вихором рата напустио Борово село, које је четири године касније погодила хрватско-војна полицијска акција "Олуја".

У своју кућу се вратио тек 25 година касније, када је, „максиран” са капом и наочарима, дошао да види где је одрастао и провео детињство.

- Под мојим притиском, родитељи су спаковали најнужније ствари и доселили се у Београд. Прикључио нам се и брат Дражен. После је до нас стигла вест да је наша кућа у Борову минирана и да је неко испалио метак у моју слику на зиду. У том грозном чину било је одређене симболике, порука је била више него јасна. Ко је могао да баци бомбу на нашу кућу? Ко је и зашто пуцао у моју и Драженову слику? Та питања су ме прогањала док напокон нисам сазнао истину. То је учинио Стипе, један од мојих најбољих другова из детињства, којег сам доживљавао као брата. Видели смо се 2000. године у Загребу. Дошао је у хотел и питао ме да ли све знам. Признао ми је да је запалио кућу, али и спасао моје родитеље. Опростио сам му", пише у књизи коју је 2012. написао Мирослав Гавриловић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Slobodan

06.09.2020. 09:28

@Pticica - Tačno,išao sam sa Sinišom u školu,doduše nisam bio sportski tip kao on,mi smotaniji smo se dokazivali na drugim poljima.U svakom slučaju dobar drug,čovek.......što kažu jaran. Borovo je trgovao truli Milošević,i iako sam Srbin mogu da odgovorno tvrdim da su sva dešavanja,da ne kažem zla izležena u Beogradu.Lopuže od uzdignutih kriminalaca su harale i pljačkale,bili smo ucenjeni i uslovljavani za municiju,hranu,gorivo,svakodnevne potrepštine,struju.......itd.Samo da nas drže na uzdama.Naš drug iz razreda pobio je komšije Srbe,roditelje od naše školske drugarice............Šta više reći-roman,zahvaljujući majci Srbiji koja nije fol nigde učestvovala,a sve trgovala i odlučivala.