СРБИЈА КАЖЊАВА НАМЕШТАЉКЕ КАО НИКО У ЕВРОПИ! Још четири клуба остала без бодова

Novosti online

03. 06. 2023. у 15:20

НЕМА много милости за српске клубове које се ухвате у нечасним радњама.

СРБИЈА КАЖЊАВА НАМЕШТАЉКЕ КАО НИКО У ЕВРОПИ! Још четири клуба остала без бодова

Фото: EPA-EFE/Friedemann Vogel

До скора је мало ко знао какви су прописи за оне који организују или учествују у фудбалским нерегуларностима, али све више појединаца и клубова "зна напамет" да у члану 80 Дисциплинског правилника Фудбалског савеза Србије пише ово:

"Играч, фудбалски радник, клуб, судија или други учесник на утакмици или такмичењу који:

• на било који начин захтева или учествује у нерегуларности утакмице или такмичења, или стимулише играче свог, или других клубова, тако да те активности проузрокују штету или корист свом или другом клубу, или другом клубу или на други начин повреди прописе фудбалске организације или Правила фудбалске игре или такмичења у вези са регуларности, укључујући и покушај учешћа у нерегуларности, казниће се:
• играч забраном играња од 6 месеци до 2 године,
• фудбалски радник, судија или други учесник на утакмици или
такмичењу забраном вршења функције од 1 до 2 године или забраном вршења било какве активности у вези са фудбалом.
• клуб одузимањем до девет бодова или казном до девет негативних бодова,
• клуб враћањем у два ранга нижи степен такмичења или враћањем у најнижи степен такмичења, а у тежем или поновљеном случају искључењем из будућих такмичења једне или две такмичарске сезоне."

Примењујући ове прописе, прошле седмице је Фудбалски савез Београда одузео по четири бода ФК Синђелићу, ФК БАСК-у и Јединству из Сурчина, а данас су још четири клуба санкционисана.

У саопшењу ФСБ-а се наводи:

"Фудбалски савез Београда наставља са спровођењем оштре политике против нерегуларности у такмичењима под ингеренцијом ФСБ и после прошлонедељних изречених казни клубовима Српске лиге Београд, након спроведене истраге донете су одлуке о казнама за клубове Зонске лиге Београд. ФС Београда ће наставити да се свим силама бори за фудбал и регуларност у њему и наредне сезоне.

На основу истражног поступка који је спроведен од стране Комисије за интегритет ФС Београда, и доказа који су достављени дисциплинском судији Зонске лиге Београд, донете су следеће одлуке:

– Кажњава се фудбалски клуб Зуце 2019 из Сопота одузимањем 4 бода у текућој сезони због учињеног прекршаја из члана 80 Дисциплинског правилника ФС Србије на утакмици 27. кола Зонске лиге “Београд” одигране дана 17.05.2023. између ФК Напредак и ФК Зуце 2019.

– Кажњава се ФК Барајево из Барајева одузимањем 4 бода у текућој сезони због учињеног прекршаја из члана 80 Дисциплинског правилника ФС Србије на утакмици 28. кола Зонске лиге “Београд” одиграној дана 20.05.2023. између ФК Шушњар и ФК Барајево.

– Кажњава се ФК Шушњар из Конатица одузимањем 4 бода у текућој сезони због учињеног прекршаја из члана 80 Дисциплинског правилника ФС Србије на утакмици 28. кола Зонске лиге “Београд” одиграној дана 20.05.2023. између ФК Шушњар и ФК Барајево.

– Кажњава се ФК Напредак из Медошевца одузимањем 4 бода у текућој сезони због учињеног прекршаја из члана 80 Дисциплинског правилника ФС Србије на утакмици 26. кола Зонске лиге “Београд” одиграној дана 14.05.2023. између ФК Болеч и ФК Напредак".

БОНУС ВИДЕО: Спортски скандал који је ушао у историју

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

Док Никола Јокић и Денвер нагетси чекају званични почетак припрема за нову НБА сезону, најјача лига на свету је напрасно постала - веома занимљива. А како и не би, када је један од њених најбољих играча, Демијан Лилард, прешао у нови клуб, а притом све "зачинио" својим понашањем бивши Јокићев саиграч Јусуф Нуркић.

28. 09. 2023. у 19:06

Коментари (2)

ПРЕЉУБА, ЈАВНО ПОНИЖЕЊЕ И ИЗДАЈА: Како је пукао брак Маријане и Лотара Матеуса?