ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПАРТИЗАН: Вучелић открио да ће црно-бели играти у Европи

Новости онлине

31. 03. 2023. у 18:21

МИЛОРАД Вучелић председник ФК Партизан, предложио је Скупштини клуба да га разреши дружности, али објавио је и неке лепе вести.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ПАРТИЗАН: Вучелић открио да ће црно-бели играти у Европи

FOTO: FK Partizan

Скупштина Партизана је најављена пре месец дана након резултатске кризе црно-белих, Планирано је да делегати расправљају о одговорности за посртање у актуелној сезони.

Истакао је Вучелић да је клуб измирио дугове и добио лиценцу за Европу. Он се због тога захвалио председнику државе Александру Вучићу.

- Хоћу да вас обрадујем, данас су услови за стицање лиценце за играње Партизана у Европи испуњени. Хоћу поново, из свег срца за то да захвалим председнику, Александру Вучићу и држави Србији, која је свестрано и пресудно помогла.

Потом је наставио да прича о томе како су навијачи на готово свакој утакмици скандирали "Управа напоље".

- Уз све трошкове које имамо, ми се налазимо у овој ситуацији, није ово списак жалби, није ово једина одговорност, ја ћу доћи до одговорности, али ја само говорим о веродостојности и говорим да никад није медији, никад нису двосмислено осуђивали овако неко понашање. Што се тиче навијача, ми одлазимо у Лион и бранимо на комисији за казне, бранимо навијаче, оправдавамо за све, наравно неуспешно што постоје и сви други облици понашања.

Вођа навијача Партизана, навијача који у свим аренама откад је света ивека су нераскидив део игре, они су део подршке, они навијају. Ми смо дошли дотле да су нам се навијачи Звезде ругали на једном дербију, нема краја томе. Објашњења шта је зато, то се односи на вође навијаче и групације и увек је и често је то било што се накнадно откривало уз сада исто са деловима полиције и власти. Ми смо став о томе као што знате усвојили на једној скупштини нашој, имамо став диференциран после хапшења полиција Беливука и Марка.

Дакле, после ових наоружаних напада на Вазуру, не помињујући сада имена тих навијача, али да опишем ту ситуацију. Један је трагично погинуо, други је у пару са још једним водио југ, а онда је отишао у затвор, конкретни вођа је пре био у затовру, а кад је изашао, преузео је са још једним доминантну групу навијача. Онда су овог од вођа убили, онда су друга двојица отишла уз помпу и спектакл у затовр, а онда је следећи изашао и утицао на изборе у ФК Партизан, наравно не аргументима, него претњама. Говорим о последњим изборима, нелегалним.

Дошли су неки који су ухапшени због тешких кривичних дела, а неки се налазе у бекству и иностранству и по тврдњама председника Републике Србије руководе тим из иностранства. Све време је ту "управа напоље" и вређање председника. Да кажем, не стављам ја у исту раван председника Републике и управу Партизана, то су различите равни и не служи за покриће, то су немерљиве ствари, ово је политизација, а ово може бити оправдани бунт.

Али то се све понавља законоверно и онда имате јавност која креће да оптужује управу Партизана што није спречила формирање бункера и свега онога што је било овде, а што се чује на суђењима ове криминалне групе.

Криви смо по низу медија, телевизија, новина, Вазура и ја, што нисмо расчистили и средили, а кад је неко решио да расчисти после смена у врху полиције, онда су дошли да среде 200 аутомобила и 300 полицајаца, што нисмо могли нас двојица. Не постоји нико у јавности, медијима, нико ко је то ревитализовао и рекао "Тако није могло, није фер, није поштено, није у реду".

Управа је крива за бункер, а стадион Партизана је сваке недеље, а некад и два пута недељно уредно обилазила полиција из безбеденосих разлога и никад није имала једну једину примедбу на безбедност и на опасности које ту постоје, ми нисмо имали разлога да не верујемо полицији. Веровали смо и тада, а веровали смо и када су ухапсили. Да не говорим да сам у више наврата разговарао о том проблему и данас је то познато шта се догодило. Увек се орило "управа напоље", једино је то било неспорно. Управа напоље је било нешто што је била легална и легитимна уз све остале повике.

Нико не може да осуђује и сматра нелегетимним да навијачи протестују против управе, пораза, али колико то погађа управу, то је друго питање, али је изостанак навијања погађа играча, фудбалера, јер публика је ту да подржи те фудбалере Партизана да не би доживели неуспех. Навијачи су фактор успеха сваког клуба и тако је иначне од памтивека, од првих Олимпијских игара или у старој Атини, одувек је тако било, али, дајеш подршку за клуб који навијаш и волиш. А не то да сваки пут кошта 100.000 евра.

Што смо до сада платили за штете и изостанке то је близу 2.000.000 евра, то је двогодишње финанисрање омладинске школе Партизана и Телеоптика и због тога је то, овде се играчи осећају као споредне фигуре, играчи Партизана се осећају на терену, дају гол и уместо славље следи рефрен "Управа напоље". Како делује на управу, небитно је. Како делује на мене, небитно. На мене делује само неуспех. Дошло је до тога да деца која су дошла да гледају Урошевића, Рикарда, Вујачића, они на последњој утакмици против Шерифа скандирају "Управа напоље". Можемо рећи да су играчи криви, тренери, управа... Али шта се учинило да до тога дође. Да ли је слађа та одговорност управе или је успех свог тима који је ваљда најважнији. Управа напоље, ми поменемо да смо добили помоћ од државе, онда иду увреде на рачун председника.

Никад не кажемо то без основа, сваки пут кажемо кад добијемо лиценцу за Европу, никад није речено на празно. Нека мисли ко шта хоће, али ово је истина. Сваку чињеницу ко неко порекне, ја се више никад нећу појавити и говорити о Партизану. Ово су суве чињенице, ово је све одбијено од зараде УЕФА, то је један фактор успеха и неуспеха који се ту развија.

Ствара се јавност, нема критиковања, нема критичких опаски о тим тешким увредама, да не набрајам, укључујући и децу од шест месеци и тако даље. То је један амбијент.

Он је за крај замолио да усвоје понуђену оставку.

- За крај вас молим да усвојите моју оставку на место председника клуба - рекао је Вучелић.

Подсетимо, Вучелић се на челу црно-белих налази од 2014. године.

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

НИКОЛА Јокић је апсолутни вођа Денвер нагетса на терену. Искусни саиграчи га последњих месеци "моле" да овим млађима "каже коју" када им, колективно, не иде. Није их баш послушао, али НБА финале је то променило.

08. 06. 2023. у 17:06

Коментари (0)

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала