ПОСЛЕДЊИ ЋИРИН РАЗГОВОР ЗА "НОВОСТИ”: Сине, одлазим...

Јурица Керблер - Од сталног дописника Новости ЗАГРЕБ

08. 02. 2023. у 09:26

ОВАЈ пут није победио болест, отишао је са овога света након дуготрајне борбе са раком простате.

ПОСЛЕДЊИ ЋИРИН РАЗГОВОР ЗА НОВОСТИ”: Сине, одлазим...

Фото архива ВН

Још пре неколико дана у телефонском разговору нам је рекао да је крај „ту негде, за који дан”.

У свом стилу, зафркантски, рекао је: „Сине, не може се ту ништа, боли ме, рак се проширио на све кости. Борио сам се, али више не иде”. Питамо га: „Ћиро, па толико пута сте побеђивали болест”, а одговара: „Овај пута ће победити мене. Умрећу убрзо”.

Ћиро је отишао у осамдесет и осмој години, невероватан, посебан, духовит. Фудбал му је био све у животу, држао га је и у временима борбе против тешке болести. До пре неколико месеци Ћиро је излазио, дружио се по Загребу, а онда му се здравствено стање погоршало.

Последње кораке, од кафића Чарли до главног загребачког трга, учинио је уз помоћ сина. Загрепчани су пљескали, добацивали, а Ћиро је одговарао. Увек спреман да се фотографише са знатижељницима, уз понеку псовку, онако шеретски. Непоновљиви Ћиро.

Јављао се на мобилни све време болести. Ишао је на терапију, редовно, а није новинарима и пријатељима крио да је стање озбиљно. Од када се рак вратио, а метастазе узеле маха, Ћиро је био упоран и слушао савете лекара. Осим једног, да више мирује. „А не могу, понека утакмица ми продужи живот. Као Далићеви момци у Катару”.

Добио је и награде задњих месеци, а на доделу је дошао елегантан, као увек.

„То су ми последње”.

Све би опет окренуо на шалу. Непоновљиви Ћиро. И када му је било најтеже, када је болест напредовала да би метастазе заробиле цело тело. Уз јаке болове. „Тешко ми је, али ја сам се наживио”, рекао нам је. И заиста, било је свега у животу Ћире Блажевића, непоновљивог тренера свих тренера.

БОНУС САДРЖАЈ

Да ли сте знали да је Новак Ђоковић у својој књизи изнео план како да за само четрнаест дана трансформишете и тело и живот? Уз недељни јеловник, корисне савете за побољшање варења и изврсне рецепте који се лако припремају, лако ћете се ослободити вишка килограма и побољшати здравље. Новак вам открива и лаке вежбе за разгибавање, исте оне које и он ради пре сваког меча.

Наручите ОВДЕ свој примерак књиге "Сервирај за победу" и крените стопама најбољег на свету.

Такође, још једна књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори