ПАРИЗ ПРЕСПОР ЗА МЕСИЈА: Леу смета конкуренција у тиму "светаца" али и ограничење брзине на улицама "града светлости"

Горан ЧВОРОВИЋ

01. 10. 2022. у 22:45

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА Париза Ан Идалго гласно је кумовала останку Килијана Мбапеа у Паризу, а сада ће, кажу зли језици, посредно, бити "кума" и Месијевом напуштању Града светлости.

ПАРИЗ ПРЕСПОР ЗА МЕСИЈА: Леу смета конкуренција у тиму светаца али и ограничење брзине на улицама града светлости

ФОТО: ЕПА

Од сталног дописника "Новости" из Париза

Када су се почетком године ломила копља око тога хоће ли момак из париског предграђа Бонди да продужи уговор са ПСЖ, прискочила је, уз остале важне политичаре, и Идалго, која је поручила да би његов останак био помоћ граду и дао наду младима.

Нешто раније, укинула је "брзину светлости" на улицама у престоници и свела је на само 30 километара на сат, тако да се авенијама и булеварима сада мили у непрегледним гужвама. А управо то смета Месију, који не може да поднесе да сате проводи блокиран у гужвама града на Сени!

Биће то, кажу упућени, један од разлога због чега Аргентинац неће да стави потпис на продужетак уговора, који истиче у јуну 2023. Кажу да је већ одавно преломио да оде. Није се ни навикао на Париз, што је и нормално, јер је читав играчки век провео у "својој" Барселони. Један од разлога да спакује кофере је и то што у Паризу његова звезда не сија ни близу оним сјајем као под каталонским сунцем. Године и навике чине своје, али, свакако, и конкуренција у тиму.

Није Лео навикао да му неко други узима славу. А Мбапе је, новим уговором, добио одрешене руке, као отворено прокламована прва виолина тима. Да много тога иза кулиса не штима у париском оркестру, говоре и гласине да у свлачионици влада нетрпељивост између "домаћина" Мбапеа и "јужноамеричке групе". Јасно је да ову другу сачињавају Меси и Нејмар, али и остали са шпанског говорног подручја, макар стизали и из Европе.

Зато се прочуло да је Мбапе условио руководство "светаца" да расформирају ову групу. Игром случаја, или не, тек, тако су отишли Ди Марија и Паредес у Јувентус, Икарди у Галатасарај, а Херера у Билбао, док Кејлор Навас упорно тражи нови клуб...

Све ове пикантерије најпре углавном дозна шпанска штампа, па зли језици у граду Волтера сматрају да им на матерњем језику свеже вести дошаптавају баш они којих се то највише тиче. После свега, неки Месија већ виде од лета у Мајамију или, чак, поново у Барси која је својевремено морала да се одрекне своје легенде због финансијских проблема, али чији је председник Ђоан Лапорта недавно изјавио да осећа дуг према седмоструком освајачу "Златне лопте", уз поруку да се нада да његова епоха у каталонским тиму није завршена.

Тиме је све речено. Ипак, ПСЖ не би био то што јесте, када не би спремио прецизно осмишљени контранапад. На сто су, кажу добро обавештени извори, ових дана, уз очекивање одговора одмах после СП у Катару, ставили 30 милиона евра нето за продужетак уговора на још годину дана. Стицајем околности, баш онолико милиона колико километара сме да се вози улицама Париза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКАД ПРОВОКАТИВНИЈА: Рајковићева жена запалила мреже облинама - купаћи, а преко само мрежа (ФОТО)