ПАРТИЗАН СЕ ОПРОСТИО ОД РАДАКОВИЋА: Остали смо без још једног партизановца, без друга и човека! Почивај у миру, наш Радаче

Танјуг

26. 09. 2022. у 10:06

Бивши голман Партизана Радован Радаковић преминуо је синоћ у Београду у 52. години, после дуге и тешке болести, саопштио је београдски фудбалски клуб.

ПАРТИЗАН СЕ ОПРОСТИО ОД РАДАКОВИЋА: Остали смо без још једног партизановца, без друга и човека! Почивај у миру, наш Радаче

Фото архива ВН

"Остали смо без још једног Партизановца, без друга и човека. Синоћ нас је напустио и велики Радован Радаковић. Почивај у миру, наш Радаче", саопштио је Партизан.

Радаковић је поникао у Земуну, а потом је бранио за Обилић, БСК из Батајнице, Борац из Чачка, белгијски Тилур из Лијежа, крагујевачки Раднички, Партизан, Штурм, Вождовац, а каријеру је завршио у Колубари 2008. године. За репрезентацију Југославије наступио је на два меча.

Радаковић је бранио на 61 мечу за Партизан од 2000. до 2004. године, а са "црно-белима" је два пута био шампион и једном победник Купа Југославије.

Он је тренирао Младеновац, Колубару, Смедерево, крагујевачки Раднички, Шумадију из Аранђеловца и ОФК Вршац.

Радаковићу је пре две године дијагностикован карцином желуца. Операција у Турској му је продужила живот, али се болест вратила. Његови бивши саиграчи и ривали су скупљали новац у хуманитарним акцијама како би финансијски помогли бившем голману Партизана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (1)

МИЛИЦА УПУТИЛА ПОРУКУ ВАТРЕНИМА: Огласила се после елиминације моћног Бразила