ПУТИН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Несвакидашње писмо председника Русије

Новости онлине

13. 08. 2022. у 15:29

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин данас је упутио писмо свим грађанима Русије, и то поводом празника који се у тој земљи ове суботе прославља.

ПУТИН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Несвакидашње писмо председника Русије

FOTO: Tanjug/AP

Празник је посвећен спортистима, а руски председник је писмо објавио на свом званичном сајту.


У њему је спортистима, али и остатку јавности, поручио следеће:

"Драги пријатељи,


честитам вам Дан физичке културе.

Установљен још 1939, овај празник уједињује око својих задатака и циљева људе различитих година, занимња, хобија, јер промовише вредности физичке културе, здравог и активног животног стила, основања и развоја спортских колектива и добровољних спортских друштава, секција и кругова. И, наравно, са правом се овај празник повезује и са масовним надметањима, јавним спортским догађајима, фестивалима и парадама атлетичара.


Добро је што се данас те дивне традиције оснажују и обогаћују новим идејама и иницијативама. Спортска инфраструкутра у градовима се поправља, ничу модерни стадиони, тренинг центри и места за рекреацију, модернизују се школске сале и игралишта, а ниво усавршавања тренера и ментора је све већи.


Убеђен сам да се мора наставити са тако широким, свестраним приступом спорту. Важно је да свако пронађе активност која му прија и изабере неки спорт.


Желим успех, срећу и све најбоље свима, 
Владимир Путин".


Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе Нема предаје у свлачионици орлова (ФОТО)

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе "Нема предаје" у свлачионици орлова (ФОТО)

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије није се прославила у првом мечу на Мундијалу, али сама чињеница да су "орлови" на највећој смотри светског фудбала "боде очи" непријатељима наше државе и народа.

25. 11. 2022. у 14:58

Коментари (0)

МОЈ ОМИЉЕНИ ПРАЗНИК: Како су Ана и Владе Дивац прославили Тенксгивинг (ФОТО)