НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОНОСНО: "Вратили смо углед српском фудбалу"

Novosti online

27. 06. 2022. у 16:21

ДИРЕКТОР млађих репрезентативних селекција Фудбалског Савеза Србије, Никола Лазетић, анализирао је у понедељак учинак тимова који су са мање или више успеха представљали земљу у претходном периоду.

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОНОСНО: Вратили смо углед српском фудбалу

Фото: М.Вукадиновић

Лазетић се у разговору за сајт "ФСС" осврнуо на селекцију до 17 година која је после пенала остала без финала Европског првенства, У19 селекцију која се пласирала међу осам најбољих тимова Европе, али није имала снаге за више и боље на турниру у Словачкој и младу репрезентацију (У21), која није успела да се пласира на Европско првенство.

- После 30 година смо успели да се квалификујемо на три завршна турнира (А селекција, У19 и У17 селекција). Једина смо репрезентација у Европи, уз Француску и Италију, која је била у завршници У17 меду четири, а у У19 међу осам. Многе селекције из фудбалски далеко развијенијих земаља нису биле ни на једном од два највећа такмичења У17 и У19, или су пак били само на једном Европском првенству - изјавио је Лазетић, а пренео ФСС.

Директор млађих репрезентативних селекција поручио је да је изграђен систем који не трпи недисциплину и најавио да ће будуће грешке, ако их буде, бити стриктно спортски мотивисане.

- Неке играче смо у овом процесу одстранили због кршења дисциплине и тиме ставили јасно до знања сваком будућем репрезентативцу да је однос према груб, држави и саиграчу светиња. Одабрали смо пут којим желимо да идемо и показали правац свима… Успели смо да направимо систем у коме се зна ко шта ради, значи селектор сам бира играче. Тачка! Мислим да се разумемо. Некада ће бити више успеха, некада мање, али намера ће увек бити часна и поштена. Грешићемо, али искључиво спортски - истакао је директор млађих репрезентативних селекција.


БОНУС ВИДЕО: Отворен нови стадион у Крушевцу
 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИНА ЗАБОЛЕО ЗУБ У ГРЧКОЈ, ОТИШАО КОД ЛЕКАРА И ВИДЕО РАЧУН: Не знам шта ме је снашло - несвакидашња ситуација на летовалишту