ОТВОРЕН СТАДИОН У КРУШЕВЦУ: Погледајте како изгледа нов спортски комплекс (ФОТО/ВИДЕО)

С. БАБОВИЋ

27. 06. 2022. у 14:19

КРУШЕВАЦ је данас добио нов, чак четврти стадион на својој територији и уједно постао први град у Србији који има два спортска комплекса са атлетским стазама. Фудбалско-атлетски центар налази се на локацији Стари аеродром, три километра од центра Крушевца. Стадион носи име “Мирослав Костић-Коска” и његов домаћин биће ФК Јединство 1936.

ОТВОРЕН СТАДИОН У КРУШЕВЦУ: Погледајте како изгледа нов спортски комплекс (ФОТО/ВИДЕО)

С. Бабовић

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је Крушевац град спорта и младих.


- Показали смо у претходном периоду колико заједно можемо да урадимо много тога и колико је Крушевац објективно град спорта и младих - истиче Удовичић. - То показују бројна изграђена дечја игралишта, теретане на отвореном, трим-стазе, спортски терени намењени бесплатном бављењу професионалним и рекреативним спортом.

Слободан Бранковић, председник Атлетског савеза Србије, подсећа да је претходних дана управо у Крушевцу, у оквиру атлетског шампионата, оборен и светски и национални рекорд и захваљује се Министарству омладине и спорта и свим локалним самоуправа које су улажући у атлетску инфраструктуру препознале да је то инвестирање у здравље нације и деце.

Због значајних улагања у спортску инфраструктуру и фудбалске терене, Ненад Бјековић, заменик председника ФСС, верује да ће се Крушевац врло брзо вратити на фудбалску мапу Европе и Србије.Градоначелница Јасмина Палуровић изразила је задовољство због новог спортског објекта.

- Изузетно ми је драго што су сви пријатељи Крушевца овде, што смо заједничким снагама успели да израдимо још један велелепни спортски објекат, који поред фудбалског терена има и четири атлетске стазе и служиће и школском спорту - напомиње градоначелница.

Капацитет стадиона је 876 места.Око 130 милиона динара инвестирано је у изградњу, коју су финансирали град Куршевац, Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије, Фудбалски савез Расинског округа. До стадиона је планирана изградња теретане на отвореном, први пан трек полигон за екстремне спортове (бициклизам, скејтбор), терена за мале спортове, вештачко језеро. Изграђене су приступне саобраћајнице, пешачка и бициклистичка стаза.


Владан Гашић, председник Фудбалског савеза Расинског округа, најавио још један стадион.

- Камен темељац за овај стадион поставили смо пре годину дана и могу да најавим изградњу још једног стадиона за следећи Видовдан - подвлачи Гашић.


Са изградњом још једног комплекса Крушевац ће имати све услове за развој нових нада српског фудбала.

Погледајте како узгледа нов спортски комплекс-велика инвестиција града, Министарства омладине и спорта и фудбалских савеза

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕЛИЈЕ БРИНУ ЗБОГ КАТАИ: Станковић поручио - Сале код мене нема два кредита...