ПРОМОВИСАНА КЊИГА ПОСВЕЋЕНА СЕЛЕКТОРУ СРБИЈЕ ДРАГАНУ СТОЈКОВИЋУ: Пикси је увек за 10!

Н. И.

18. 05. 2022. у 19:19

БИЛО је тешко у 340 страна, међу корице књиге под насловом "Пикси - све за десет" да се сместе живот и каријера Драгана Стојковића.

ПРОМОВИСАНА КЊИГА ПОСВЕЋЕНА СЕЛЕКТОРУ СРБИЈЕ ДРАГАНУ СТОЈКОВИЋУ: Пикси је увек за 10!

ФОТО: ФСС

То је пошло за руком новинару Небојши Петровићу, који је у издању "Вукотић медије" објавио животно и фудбалско сведочанство једног од најбољих фудбалера који су најпопуларнији светски спорт учинили омиљеним и код нас.

- Што се мене тиче, Пикси је најбољи фудбалер у историји нашег фудбала - рекао је Саво Милошевић, само један од Пиксијевих пријатеља који је са бине у "МТС дворани" на Тргу Николе Пашића причао о саиграчу из репрезентације и човеку који му је био фудбалски идол.

О штиву су говорили Манојло Вукотић, власник издавачке куће која је објавила књигу, Града Бранковић новинар и публициста…

На промоцији књиге о Пиксију било је доста људи који нешто значе у српском спорту. Од Божидара Маљковића и Светислава Пешића, до Ивана Ћурковића, Милорада Вучелића, Душана Савића... и многих других. На позорници у дворани, тик уз Пиксија и некадашњи саиграч из нишког Радничког Милош Дризић и цимер из Звезде Дејан Савићевић.

- Мало ко је веровао да ће перспективни клинац већ са 18 година да заигра за репрезентацију. Играо сам фудбал дуго и добро познајем ову игру. Одговорно тврдим да код Пиксија и Деје Савићевића лопта никада није ишла уназад. Увек и само напред. Пикси је такав и у животу. Само позитивно и увек са много оптимизма - рекао је Дризић.

Дејан Савићевић је био последњи говорник на промоцији књиге и морао је, баш као и у играчким данима да Пиксију даје знак да је претерао, када је Стојковић признао да га је, док је био председник клуба, предлагао за шесту Звездину звезду.

- Надам се да је у ову књигу стало све или скоро све о Пиксију о којем је тешко да се прича нешто ново, када је познато баш све шта је урадио за фудбал. Са пажњом сам испратио све његове утакмице откако је сео на клупу Србије. Од срца му желим да успе и на Светском првенству у Катару - каже Савићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ШПАНСКИ АС ДОНОСИ ЕКСКЛУЗИВУ: Роналдо мења Левандовског у Бајерну