БРУКА: Тренер чувеног клуба лажирао Ковид-сертификат о вакцинацији

Новости онлине

26. 01. 2022. у 22:10

КОВИД сертификат који је имао фудбалски стручњак - био је лажан, открила је истрага.

БРУКА: Тренер чувеног клуба лажирао Ковид-сертификат о вакцинацији

Фото Shutterstock

Немачки фудбал уздрмао је неочекивани скандал: Маркус Анфанг дао је оставку на место тренера Вердера из Бремена чим су се појавиле оптужбе да је лажирао Ковид-сертификат о вакцинацији, а сада му је изречена казна од годину дана забране бављења фудбала.


Ту казну изрекао је Спортски суд Фудбалског савеза Немачке, а санкција је почела да се рачуна од 20. новембра 2021. када је цела афера и почела.


Анфанг ће имати право на помиловање 10. јуна, али ће морати и да плати 20.000 евра због несвакидашњег прекршаја. Његов бивши помоћник, Флоријан Јунге, суспендован је на десет месеци и новчано кажњен са 3.000 евра.


Председавајући поменутог Спортског суда, Ханс Лоренц, истакао је да су "Анфанг и Јунге значајно прекршили понашање предвиђено за узоре, што би тренери требало да представљају у фудбалу".


- Ипак, како су признали шта су урадили, омогућено је смањење казне, како би им се пружила прилика за нови почетак, од сезоне 2022/2023, навео је Лоренц.


Анфанг је напустио "клупу" Вердера иако се првобитно бранио да није учинио ништа нелегално, а накнадно је признао да је ипак имао фалсификовани документ о вакцинацији, преноси РТ.


Овај тренер је водио Вердер само на 13 утакмица пре него што је дао отказ, а заменио га је Оле Вернер који са клубом из Бремена тренутно води битку за повратак у Бундеслигу. И, Вердер заостаје само два бода за Сент Паулијем, који се тренутно налази на последњој позицији "Цвајте" која води у елитни ранг немачког фудбала.

Бонус видео: Девојчица изненадила Новака Ђоковића на Острогу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)