МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ О ФУНКЦИЈИ ПРЕДСЕДНИКА ФК ПАРТИЗАН: "Столица и ужарена и хладна"

М. БЛАЖИЋ

19. 01. 2022. у 20:39

НОВИ - стари председник Партизана Милорад Вучелић открио је у обраћању скупштинским делегатима колико је и тешко и слатко обављати најодговорнију функцију у фудбалском клубу из Хумске, пошто је добио нови петогодишњи мандат.

МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ О ФУНКЦИЈИ ПРЕДСЕДНИКА ФК ПАРТИЗАН: Столица и ужарена и хладна

FOTO: FK Partizan

- Драги делегати Скупштине, партизановци, пријатељи, колеге, имам истинску потребу да вам захвалим, ово је за мене велика част и велико признање - рекао је Вучелић.

- Неко би рекао да ћу наставити да седим у фотељи, али морам да кажем да функције у Партизану више изгледају као седење на некој челичној столици, врло неудобној, са неким додатним бодљама, него као удобно седење у фотељама. Повремено је та столица и ужарена, некад само топла, некад хладна, али у сваком случају, та величина Партизана даје вредност овој столици, каква год она била. Већину вас добро познајем, прошли сте кроз овај период од последњих седам година и имам велико задовољство, после оних почетних догађаја, где је рад ове Скупштине одликовало много тога што није доликовало Партизану, да се данас ово одвија на овај начин, усклађено са свим могућим правилима, законима, статутом, без тензије. Спадам у оне који најдуже навијају за Партизан, али не због љубави и страствености, него једноставно зато што сам уз неколико људи био овде и најстарији.

Све мисли и жеље људи у клубу окренуте су ка освајању трофеја у овој сезони, а тренер Александар Станојевић и његови пулени засада сигурно корачају.

- Наравно да постоји нека тензија, али она није усмерена на међусобно надметање, већ на успех клуба, ка шампионској титули и ка трофејима. Један од разлога за скраћивање мандата јесте да ничим не доводимо у питање успех који смо постигли у овој минулој сезони. О другим стварима смо говорили и на претходној седници Скупштине, када сам подносио извештај у којем сам крајње отворено говорио о свим нашим трауматичним ситуацијама, о свему ономе што је било иза Партизана, те немам потребу то да понављам. Иако је било догађаја који су у претходним годинама учинили драматичном околину клуба, драго ми је што могу да од срца захвалим нашим играчима, шефу стручног штаба Александру Станојевићу, који је унео мир, нашим навијачима, који су дали огроман допринос успеху Партизана у овој сезони - подвукао је први човек црно-белих чији је мандат у понедељак увече продужен до 2027.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У „ГРАДУ СВЕТЛОСТИ“ Ево какве су шансе да Новак Ђоковић одбрани титулу на Ролан Гаросу!