ОЛИМПИЈСКИ СПОРТ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: Без бокса и дизања тегова у Паризу, МОК криви Београд?!

Novosti online

28. 10. 2021. у 16:39

ОЛИМПИЈСКЕ игре у Паризу могле би да се одрже без два стара олимпијска спорта.

ОЛИМПИЈСКИ СПОРТ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: Без бокса и дизања тегова у Паризу, МОК криви Београд?!

FOTO: AP

Простор за могућност да на ОИ 2024. нећемо гледати бокс и дизање тегова оставио је први човек Међународног олимпијског комитета Томас Бах, он је рекао да нас одлука  

- Забринути смо због стања у ове две федерације. Постоје огромни проблеми како функционишу. Пратимо их веома пажљиво. Ускоро ћемо изаћи са свим информација у интересу пре свега спортиста, изјавио је Бах.

Наводи се да је АИБА, кровна организација бокса у финансијским проблемима, а због организационих, етичких и проблема са суђењем није ни учествовала у припреми боксерског турнира у Токију. 

ФОТО: БСС

У саопштењу МОК-а дотакли су се и СП у Београду на коме се нису нашли представници БС тзв. Косова. за које Ненад Боровчанин каже да се нису припремили. Ипак, из МОК-а сматрају да "неко није водио рачуна о свим стварима када је одлучено да Београд  

Проблеми су према мишљењу МОК-а настављени и организацијом Светског првенства у Београду, на којем не учествују представници Боксерског савеза Косова. У Међунаордном олимпијском комитету сматрају да „неко није водио рачуна о свим стварима када је одлучио да Београд буде домаћин Светског првенства“.

Што се тиче федерације за дизање тегова, Бах каже да је нужно „да видимо промену у начину размишљања и погледу на спорт“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)