АУСТРАЛИЈАНАЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ГЕЈ: Златан Ибрахимовић му послао поруку (ВИДЕО)

Новости онлине

28. 10. 2021. у 08:56

ФУДБАЛЕР Милана Златан Ибрахимовић огласио се на друштвеним мрежама после јавне објаве играча Аделејд Јунајтеда Џоша Кавала да је хомосексуалац.

АУСТРАЛИЈАНАЦ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ГЕЈ: Златан Ибрахимовић му послао поруку (ВИДЕО)

фото: ЕПА

Наиме, Аустралијанац је путем видео-поруке објавио да је геј. Тако је постао први фудбалер у најјачем рангу неког професионалног такмичења који је саопштио да је хомосексуалац, а одмах је добио подршку бројних клубова, играча...

- Био је дуг пут до ове тачке у мом животу, али не могу да будем срећнији због моје одлуке да ово објавим. Борио сам се са својом сексуалношћу већ шест година и драго ми је да сам се тога решио. За људе који ме лично знају, знате да сам интровертна особа. Увек сам осећао потребу да се кријем, јер сам се стидео. Крио сам ко сам како бих остварио свој сан као клинца, да играм фудбал и будем третиран једнако, што се никада није чинило реалним - објаснио је Кавало.

Због његове храбре поруке, коју је видело више од 10 милиона људи, Кавалу су се јавили клубови попут Јувентуса, Барселоне и Ливерпула и захвалили му се што се није плашио, пруживши му подршку.

Јавили су му се и Антоан Гризман и Жерар Пике, а можда је највеће име Златан Ибрахимовић.

Легендарни шведски фудбалер видео је његову поруку на Твитеру, па је одлучио да подржи Кавала уз неколико речи и заставу дугиних боја:

- Ти си шампион. Фудбал је за све, имаш моје велико поштовање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)