ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ МАРАДОНИНОГ АДВОКАТА: "Поред свег тог новца, умро је у празној кући, сам и напуштен"

Novosti online

26. 10. 2021. у 15:33

НА суђењу за утврђивање одговорности за смрт Дијега Марадоне, у понедељак, када се навршило 11 месеци од смрти легендарног фудбалера, говорио је његов адвокат Матијас Морла, који на клупу за сведоке сео по захтеву Пибеових кћерки Далме и Ђанине.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ МАРАДОНИНОГ АДВОКАТА: Поред свег тог новца, умро је у празној кући, сам и напуштен

ФОТО: ЕПА

Пред судом у Буенс Ајресу у понедељак се појавио Матијас Морла, адвокат славног фудбалера, који је сведочио у поступку за утврђивање свих чињеница око мистериозне смрти.

- Све је то била једна велика глупост. Прво, јер је препорука лекара била да Дијего не сме да напушта клинику после операције, а друго зато што је празна кућа у Ла Плати била на располагању Марадони за рехабилитацију, али је он на крају завршио у некој другој кући у Тигреу. Није никако смео да напусти болницу, ако су лекари то забранили - истакао је Морла.

- Нисам се слагао да оде у ту другу кућу, то сам му и рекао. Почели су да му показују разне куће, а мој посао је био само да донесем новац да се то плати. Са новцем који је имао, могао је да плати три доктора да га пазе свакодневно, а не да умре у празној кући. Сам и напуштен.

- То су све катастрофалне грешке јер је Дијего преминуо. Јадничак је на крају експлодирао. Срце му је експлодирало, остављен је сам и незаштићен да се мучи и умре - подвукао је Матијас у исказу на 20 страна.

Адвокат је подвукао да су ћерке Далма и Ђанина одговорне за патњу оца јер су га одвеле из болнице.

- Звао ме је директор клинике и рекао ми да је причао са ћеркама, које су му рекле како сам ја проблем и да се противим одлуци да га пусте из болнице. А ја сам му рекао да нисам Дракула и да је боље да Дијего остане у болници ако су тако доктори рекли.

Морла је открио и да је последњи пут видео лично Дијега 16. новембра прошле године у Тигреу, неколико дана пре смрти.

- Деловао ми је свесно, а када сам кренуо рекао сам му: "видимо се касније". Махнуо сам му, а он ме је зграбио за руку, повукао ка себи и рекао: "Волим те". То је био последњи пут да сам га видео. 

У другом делу исказа адвокат је подвукао да је породица потценила Дијегово стање.

- Несумњиво је да су поједини лекари криви зато што је Дијего сада мртав. Открио сам да је све урађено погрешно, да неурохирург који га је раније оперисао (Леополдо Луке) није био ни обавештен о стању свог пацијента и да чак није могао да га види - закључио је Морла.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - СУЗЕ И ТУГА: Свет се опрашта од "Бога фудбала" Дијега Марадоне


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)