ЛЕГЕНДАРНИ ФРАНЦУЗ О ХОРОРУ У ЊУКАСЛУ: Био сам мртав 12 минута, морали да ми поломе пет ребара

Новости онлине

18. 10. 2021. у 09:40

ВИКЕНД у Премијер лиги нажалост је обележила сцена са “Сент Џејмс Парка”, где је једном навијачу морала да се укаже помоћ након што је колабирао.

ЛЕГЕНДАРНИ ФРАНЦУЗ О ХОРОРУ У ЊУКАСЛУ: Био сам мртав 12 минута, морали да ми поломе пет ребара

Фото: АП

Уз помоћ навијача, фудбалера и најважније лекара њему се стање поправило, а целу ту ситуацију из ложе је пратио некадашњи играч Њукалса Давид Жинола.

Француз, који је у каријери играо за Њукасл, 2016. године доживео је срчани удар након утакмице. Он је нагласио колико је важно да присутни знају како се оживљава човек коме је неопходно пружање помоћи.

- Важно је да први човек реагује, колико год је потребно, чекајући да се појави неко са дефибрилатором. Хирург који ме је оперисао и који ми је уградио четири бај-паса ми је рекао: "Ја ти нисам спасао живот, живот ти је спасао човек поред тебе који те је оживљавао" - рекао је он.

Жинола је открио да је те 2016. године 12 минута био несвестан.

- (Бивши фудбалер) Фредерик Менди и ти момци су научили како то да раде, оживљавали су ме 12 минута. Ја сам био мртав 12 минута. То је битно, јер се у супротном оштети мозак. Чак и ако вам после спасу срце, са таквим оштећењима мозга не може да се преживи - истакао је он.

Француз је нагласио да је потребно да се приликом реанимације буде груб и да се не осврће на то што је могућ лом костију. Једноставно, то је неизбежно.

- Сломили су ми пет ребара притиском, а битно је да неко буде ту да вас замени, јер је то јако тежак посао. Јако је битно да притисак буде јако снажан, није битно ако некоме поломите ребра. То је кључно, не смете се плашити - нагласио је Жинола у важној поруци.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)