ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕАЛНО? Србија добија директног учесника у Лиги шампиона! Звезда и Партизан заједно у елити - ИЗВЕСНО

Новости онлине

01. 10. 2021. у 07:53

ПАРТИЗАН и Црвена звезда крупним корацима газе у Европи.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕАЛНО? Србија добија директног учесника у Лиги шампиона! Звезда и Партизан заједно у елити - ИЗВЕСНО

Фото: М. Вукадиновић

Вечити ривали креирали су велику ноћ за српски фудбал. Две победе које нас додатно приближавају деценијском сну - да српска Суперлига коначно заради два места у Лиги шампиона.

На ранг-листи УЕФА националних коефицијената Србија је од синоћ богатија за цео бод, пошто се на Партизанових 0.500 накелемило Звездиних 0.500.

Овим смо се учврстили на 12. позицији. Белгијанци, разуме се, са четири "жива" представника имају велику шансу да нас претекну - и то ће учинити ако Бриж настави да ниже чуда у Лиги шампиона - али са свима испод 13. места, како ствари тренутно стоје, Србија може да се носи. Поготово уколико наши представници задрже овај ритам.

Штавише, Србија сада полако може да машта и о томе да њен шампион буде директан учесник Лиге шампиона, што би заиста било сензационално - пошто би без квалификација стигли до групне фазе и више од 15 милиона евра.

Да би се то десило, потребно је да будемо 11. на листи и прескочимо Украјинце (30.600) или Шкоте (31.300).

Ако не буде тога, вреди истаћи и да 12. и 13. место такође доносе лепе бенефите - шампион Србије би квалификације за Лигу шампиона почињао тек од плеј-офа, односно имао би практично загарантовану бар Лигу Европе.

Признаћете да је ово пре пет година био само сан о коме смо могли да маштамо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)