ГОЛ СА ФЛАШИЦОМ: Нападач Ђенове дао гол какав се ретко виђа, у томе нема ништа спорно!

З. ЋОРОВИЋ

27. 09. 2021. у 09:00

НА узбудљивом мечу италијанског првенства између Ђенове и Вероне (3:3) у суботу постигнут је ретко виђен гол до сада. Можда и невиђен.

ГОЛ СА ФЛАШИЦОМ: Нападач Ђенове дао гол какав се ретко виђа, у томе нема ништа спорно!

ФОТО: ЕПА

Не због тога што је био леп и ефектан, већ што га је нападач домаћих Матија Дестро дао после трка од педесетак метара и соло продора, држећи све време флашицу с водом у руци. Са њом је у спринту "заломио" чувара, "боцнуо" лопту, лобовао голмана.

Погодак је признат, иако после многима није било јасно да ли је био по пропису. Дејан Сантрач, наш судијски експерт и аналитичар, потврдио је у разговору за "Новости" да нема ничег спорног.

- Необична ситуација, али гол је регуларан. У принципу, Дестро не би смео да игра са том флашицом, али с обзиром на то да није на тај начин угрозио противника, а да је судије нису приметиле на време, нема услова да се поништи гол. Ни ВАР не реагује у тој ситуацији. Да је он са том флашицом закачио противника или је користио на недозвољен начин да га омете и да је то утицало на ривала, онда би акција морала да се прекине - истиче бивши арбитар Сантрач.

Дејан Сантрач/FOTO: M. Vukadinović

Дестро је узео флашицу за време прекида, али му је остала и он је са њом кренуо у акцију из које је постигао гол.

- Обично се играчи освежавају поред аут линије. Дестро флашицу није на време одбацио, али са њом ништа није учинио што би му дало предност. По правилу четири које се односи на опрему, судија не прекида игру, већ у првом прекиду тражи од играча да опрему доведе у ред.

НИСАМ ЗНАО ГДЕ ДА ЈЕ БАЦИМ

НАПАДАЧ Ђенове Матија Дестро описао је свој необичан гол.

- Имао сам грчеве, био сам уморан и ишао сам да се освежим. Онда потом нисам знао где да бацим флашицу и само сам је држао у руци - рекао је Дестро.

Иначе, сваки судија је у обавези да пре утакмице провери да ли су фудбалери опремљени по пропису.

- Најважнија је безбедност. Играч не сме на себи ништа да носи што представља опасност ни за њега, ни за противничке играче. Зато није дозвољен било какав накит, мада се деси да фудбалер сакрије неки ланчић или наруквицу која му доноси срећу. Такође, судија одобрава додатну опрему попут штитника за главу, носну кост, наочаре, качкете за голмана, као и електронске уређаје за праћење, такозване катапулте. Све у складу са нормативима.

БОНУС ВИДЕО: Изјаве играча након дуела Партизан - Црвена звезда

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)