ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: Изложбу у оквиру Европске недеље спорта отворио Милорад Станулов

Б.Грујић

24. 09. 2021. у 23:15

ИЗЛОЖБУ ауторке Наташе Јанковић, Пут правих вредности, у Музеју у Зрењанину званично је у оквиру Европске недеље спорта, отворио славни олимпијац из овог града, веслач Милорад Станулов.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: Изложбу у оквиру Европске недеље спорта отворио Милорад Станулов

фото: град Зрењанин

- Посебна ми је част што је данас са нама председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, као и мој пријатељ и саборац из олимпијског дубл скула, Зоран Панчић, са којим.сам освојио медаље у Москви 1980. и Лос Анђелесу четири године касније - рекао је Станулов.

Изложба Пут правих вредности замишљена је са циљем упознавањаире јавности са историјатом и континуитетом олимпијског покрета, као и његовим значајем, од Краљевине Србије до данас, са посебним освртом на друштвени контекст и прилике у Србији. У три тематске целине представљене су идеје олимпизма, хронологија учешћа наших олимпијаца на Летњим Олимпијским играма, од 1912. до 2020. године, као и виртуелни приказ архитектонског наслеђа београдских спортских терена и објеката, насталих у распону од два века.

- Изложени су и посебни реквизити и делови опреме наших спортиста из Токија, попут патика Новака Ђоковића и Ане Дабовић, одбојкашке лопте са потписима репрезентативки Србије, мајице са потписима златних ватерполиста - каже Наташа Јанковић, аутор изложбе, уз напомену да је  посебан сегмент изложбе посвећен освајачима олимпијских медаља из Зрењанина, са њиховим фотографијама и биографијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)