МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Неприхватљиво је да се само Партизан казни

Танјуг

22. 08. 2021. у 11:45

МИНИСТАР полиције Александар Вулин изјавио је поводом инцидената на недавној фудбалској утакмици Нови Пазар - Партизан (1:4) одиграној 8. августа да је неприхватљиво да једна страна буде строже кажњена, а то је Партизан, јер је трибина са београдским навијачима испражњена.

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Неприхватљиво је да се само Партизан казни

Фото Танјуг

- Казнио бих обе стране, а индивидуална одговорност мора да постоји. Нису сви навијачи исти. Особе које су недопустиво скандирале имају име, презиме - оценио је Вулин.

На утакмици Нови Пазар - Партизан, део београдских навијача скандирали су "Нож, жица, Сребреница" и "Ратко Младић", док је део навијача Новог Пазара узвикивало "Насер Орић" и "Жута кућа".

- Неприхватљиво је скандирање ''Нож, жица, Сребреница'', то је гадно, исто као што није ништа мање гадно скандирање ''Жута кућа''. Морамо да сачувамо енергију навијача који бодре тим на спортски начин, то не сме да падне у други план због појединаца. Такође, води се рачуна да има што мање насиља. Не може да буде добра слика полиција туче људе - поручио је министар.

Вулин не жели да криминалце, којих има у редовима навијача, поистовети са правим навијачима и клубовима.

- Ти људи, криминалци, убице су и кољачи. Нећемо их поистовећивати с навијачима. А родитељи треба да посвете пажњу деци, да их не би васпитавала полиција. На стадионима мора бити мирно, без ограда, да би људи могли са децом да долазе на стадионе - додао је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)