СВЕТСКА КЛАСА СРПСКОГ СПОРТА: Социолог Бојан Панаотовић о управо завршеним Олимпијским играма у Токију

В. Н.

08. 08. 2021. у 15:52

СОЦИОЛОГ Бојан Панаотовић изјавио је данас да су Олимпијске игре у Токију на којима су репрезентативци Србије освојили девет медаља, показале да наша земља заузима водеће место у региону и респектабилну позицију на европској и светској мапи када је о спорту реч.

СВЕТСКА КЛАСА СРПСКОГ СПОРТА: Социолог Бојан Панаотовић о управо завршеним Олимпијским играма у Токију

ФОТО: КЦНС

- Кључну улогу свакако имају наши хероји и хероине лављег срца, и њихови селектори, али ваља одати признање и држави јер без систематског и озбиљног приступа и улагања у спорт нема ни континуирано добрих резултата на светској мапи. А олимпијске игре увек представљају тренутак истине и прецизни пресек стања у каквој су кондицији спортисти, али и како се државе старају о спорту –нагласио је Панаотовић у саопштењу за медије.

Панаотовић је такође приметио да наша земља бележи континуирани раст на олимпијадама последњих деценија, а нарочито на последње две олимпијаде где спортисти Србије освајају много више медаља(нарочито најсјајнијих) у односу на прву деценију овог века.

- Ноторна је чињеница да спортски успеси нису само спортски већ представљају и национални, дипломатски, маркетиншки, политички, економски и успех на пољу меке моћи земље те отуда постигнути резултати радују још више. Посматрано из угла региона, Србија је без премца и конкуренције, гледано из угла Европе - само 15 европских земаља има бољи пласман од Србије чиме се наша земља недвосмислено сврстала у европску прву класу или лигу. Ако се цела ствар гледа из угла читавог Света, од 205 држава или територија које су наступале, 28. место које је Србија заузела, представља више него респектабилан резултат! - закључио је Панаотовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НИКО КАО АНЧЕЛОТИ: Ја сам рекордер, ова сезона је врхунска