ХИТНО - ПРЕДСЕДНИК СЕ УЖИВО УКЉУЧИО: Нико није изнад Барселоне, чак ни Меси! Нова ера почиње данас - Лионел је напустио клуб!

Новости

06. 08. 2021. у 11:43

ПРЕДСЕДНИК Барселоне Ђоан Лапорта открио је да је финансијска ситуација утицала да клуб никако није могао да склопи нови уговор са најбољим играчем Лионелом Месијем.

ХИТНО - ПРЕДСЕДНИК СЕ УЖИВО УКЉУЧИО: Нико није изнад Барселоне, чак ни Меси! Нова ера почиње данас - Лионел је напустио клуб!

Фото: Танјуг/АП

Лапорта је дан након објаве да Меси неће продужити уговор са Барселоном изашао пред новинаре и објаснио целу ситуацију.

"Пре свега, желим да кажем да смо наследили јако лошу ситуацију. Немамо никакву маржу у погледу плате. Ту сам да објасним ситуацију до које смо дошли у преговорима са Месијем", рекао је он.

Истакао је да законима и прописима које је усвојила Ла Лига влада фер-плеј, али да бројке које су показали након ревизије изгледају горе него на почетку. 

"Оно што трошимо је много више од оног што смо зарадили. У таквим ситуацијама не можемо да рачунамо на добит, те због тога нисмо могли да се уклопимо у уговором који смо раније договорили са Месијем", рекао је Лапорта.

Затим је сликовито објаснио колико је тешко било задржати Месија.

"Да бисмо га регистровали, морали бисмо да реализујемо уговор на 50 година у смислу телевизијских права. Не могу да донесем одлуку која ће утицати на клуб у наредних пола века. Клуб је стар 100 година и изнад свих нас је. Чак и изнад Месија, који је највећи у историји клуба", рекао је први човек Барселоне додајући да је Меси желео да остане у клубу.

Уверен је да Меси воли Барселону, тужан због новонастале ситуације, али и сигуран да је клуб повукао потез који је у овом тренутку у највишем интересу Барселоне.

"Нова ера почиње данас", закључио је Лапорта.

(Спортске.нет)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)