ХРВАТИ ВЕЛИЧАЈУ "ДЕБАКЛ" СРБИНА: Ђоковић је специфична роба, остаће му недостижно олимпијско злато

Новости онлине

01. 08. 2021. у 07:51

Први тенисер света Новак Ђоковић доживео је неуспех на Олимпијским играма у Токију.

ХРВАТИ ВЕЛИЧАЈУ ДЕБАКЛ СРБИНА: Ђоковић је специфична роба, остаће му недостижно  олимпијско злато

FOTO> AP

Српски ас остао је без иједне медаље, у синглу због пораза од Александера Зверева у полуфиналу и Пабла Карења Бусте, али и одустања од борбе за бронзу у миксу у пару са Нином Стојановић.

Неуспео покушај Ђоковића да се домогне злата, самим тим и сна од "Златном слему", одјекнуо је у свету, а занимљив текст освануо је и у хрватским Спортским новостима.

Ауторка Рената Белухан не верује да би Новак могао до злата на следећим Играма у Паризу 2024. године.

"Зверев је свог великог пријатеља трећи пут победио у каријери, али важније од 'само побједе' је то што му је одузео могућност освајања олимпијског злата и то ће лако могуће остати једино недостижно у бриљантној каријери Ниовака Ђоковића. Све остало је освојио, неке наслове и вишекратно, али карта га није мазила на Олимпијским играма", наводи се у тексту.

Упоредила га је са Роџером Федерером.

"Баш као што није мазила ни Федерера у појединачним двобојима, али је зато освојио злато у пару с Станом Wаwринком и увек је могао да каже 'Ја сам своје злато освојио'"

За Новака Ђоковића све осим првог места је мало, пишу Хрвати.

"Велики спортисти су специфична роба, један од таквих је, наравно, и Новак Ђоковић јер након што је изгубио прилику освојити златну медаљу, утакмицу за бронзу је одиграо само зато јер је морао. Наиме, Ноле на одређени начин признаје само победе. Један пријатељ, којем апсолутно могу да верујем, рекао ми је да је било видљиво како се Ђоковићу једноставно није играло и да је изгледао као да жели да побегне што даље од доделе награда јер кад није први, онда не мора да буде ни трећи".

Притисак је достакао и Новака, пише Белухан, и свакоме се то догађа у каријери.

"Ово је био тренутак који је вдио у историју и према истој никада неће сазнати како би се све на УС Опену завршило и би ли тај 'Златни слем' заиста дошао у Ђоковићеву витрину да тамо остане заувек. Баш као што је та награда заувек у витрини Штефи Граф", закључује се.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)