НОВАК ОСТАО БЕЗ МЕДАЉЕ: Карењо-Буста освојио бронзу! Хвала за несебичну борбу Ноле

А. Илић

31. 07. 2021. у 07:43 >> 10:59

НАКОН Пораза од Александра Зверева Ђоковић је играо против Пабла Карења Бусте у мечу за бронзану медаљу. Шпанац је славио са 2:1 у сетовима.

НОВАК ОСТАО БЕЗ МЕДАЉЕ: Карењо-Буста освојио бронзу!  Хвала за несебичну борбу Ноле

ФОТО: Тањуг

Српски тенисер Новак Ђоковић није успео да освоји бронзану медаљу на овогодишњим Олимпијским играма. 

Србин је јуче доживео тежак пораз од Александра Зверева, а није се од њега опоравио ни данас. 

По тешком времену виђена је лавовска борба на терену. Ђоковић је изубио први сет са 4:6, а потом у тај-брејку добио други. 

Није имао снаге у трећем да направи преокрет, те Пабло Карењо-Буста осваја бронзану медаљу, а Ђоковић ће нешто касније са Нином Стојановић у другом мечу имати прилику да још једном покуша да дође до одличја. 

ТРЕЋИ СЕТ 4:6 7:6(8:6) 3:6

3:6 - Сервирао је Карењо-Буста за медаљу. Шоковић је покушавао свим силама да дође до гема. након 2 часа и 41 минут Шпанац има меч лопту. Није се предао Новак, изједначење. Уследио је сјајан сервис Пабла, трећа меч лопта. Треће изједначење. Одбија Ђоковић да се преда. 

3:5 - Новак још једном сигуран на свој сервис. Три брејк лопте има Србин. Користи прву. Без много проблема осваја гем. Чека га гем који мора да освоји. 

2:5 - Стиже сада Карењо Буста све. Има три гем лопте. Прву користи. 

2:4 - Три гем лопте за Ђоковића који прву не користи. Користи ипак другу. 

1:4 - Још једном је био сигуран на свој сервис Шпанац. 

1:3 - Негодовао је Карењо-Буста због тога што Новак није добио јавну опомену након бацања рекета на трибину, а потом два гема касније и трескање рекета о рам који држи мрежу. Прекида Новак серију ривала. 

0:3 - Још један рекет страдао је од стране Новака Ђоковића, а са 3:0 Карењо-Буста потврђује брејк. 

0:2 - Велика борба. Још један гем добија Карењо Буста, брејком долази до велике предности пред наставак меча. 

0:1 - Брејк лопту има Ђоковић на старту трећег сета. Није успео да је искористи Новак. Велику прилику пропустио је Ђоковић, сада Шпанац има предност. Пропушта велику прилику и Буста. Рекет Новака Ђоковића завршио је негде на трибинама. Нова предност за Шпанца 

ФОТО: Тањуг

ДРУГИ СЕТ 4:6 7:6(8:6)

ТАЈ БРЕЈК - Повео је Шпанац, одмах изједначује Новак. Успео је Ђоковић потом и да преокрене. Три мини брејка виђена су на старту 2:1 за Нолета. Спетљао се Карењо-Буста 4:1. Уследила су два поена која је добио Шпанац.  Карењо-Буста након 22 ударца успева да изједначи у тај-брејку. Срећу је имао Новак, дугу размену Шпанац шаље у мрежу. МЕЧ ЛОПТА КАРЕЊО БУСТА.  Спасава Ђоковић ту лопту одличним сервисом. Сада Ђоковић има сет лопту, користи је. 

6:6 - Играће се тај-брејк у другом сету. 

6:5 - Ђоковић је одрадио велики посао, притисак је сада на Шпанцу који сервира за останак у другом сету. 

5:5 - Два везана поена за Ђоковића на сервис ривала. Врши Новак притисак на Шпанца. Фантастичан тенис игра се у Токију. Нема брејк лопти, сигуран Шпанац у завршници. 

5:4 - Две гем лопте има Новак Ђоковић у деветом гему другог сета. Након лошег првог сервиса кажњава другим ривала. Изашао је на мрежу и по пети пут у сету води Новак. 

4:4 - Нема одступања, ни сервис изненађења. Ђоковић под притиском, сервира за ново вођство. 

ФОТО: Тањуг

4:3 - Новак фантастичан на свој сервис. Долази поново до гема. 

3:3 - Ђоковић је притискао, а након лавовске борбе одбранио се Шпанац. 

3:2 - Поново Ђоковић сервира одлично и долази до три брејк лопте. Прву не користи - шаље је у мрежу, а друга је након бекхенда завршила у аут. Трећа је била срећа. Користи Ђоковић 11. форхенд винер да поново поведе. 

2:2 - Нема брејка за сада. Изједначује Шпанац. 

2:1 - Три гем лопте има Новак Ђоковић. Фантастичном дијагоналом користи прву. 

1:1 - Шпанац самоуверен у другом сету. Долази до гема без проблема. 

1:0 - тек у другом сету Новак долази до првог аса. Са три директна поена Ђоковић осваја гем. 

ФОТО: Тањуг

ПРВИ СЕТ 4:6

4:6 - Ово је нови Новак Ђоковић. Шест поена у низу добија Србин, води у 10. гему 30:0. Две брејк лпте има Ђоковић, притисак је на шпанском играчу. Прву, након дуже размене шаље Новак у мрежу. Исти епилог и у наредном поену, након 17 удараца Ђоковић не користи ни пету брејк лопту. Имаће Ђоковић и шесту прилику. Први сет на крају осваја Пабло Карењо-Буста. 

4:5 - Два поена осваја Шпанац, потом долази до две везане сет лопте. Ђоковић је покушао изласцима на мрежу да поремети ритам ривала, то му није успело, а мучио се и са сервисом. Ипак, из другог сервиса спасао је прву сет лопту. Спасава потом и другу сет лопту Ђоковић. Седми форхенд винер за Србина. У овим тренуцима буди се Ђоковић и долази до предности - гем лопта. Потом добија Новак и поен из другог сервиса. 

3:5 - Након 36. минута игре Ђоковић ће сервирати за останак у сету. Још један сигуран гем Шпанца на свој сервис. 

ФОТО: Тањуг

3:4 - Две гем лопте за Ђоковића. Прву брани ривал, а потом фуриозан форхенд Новака који успева да прекине серију ривала. 

2:4 - Фуриозан Шпанац у овом гему. Долази до две брејк лопте, одлично сервира, а Новак не личи на себе. Потврдио је Пабло Карењо-Буста брејк. 

2:3 - Оно што није успео Новак, успео је Шпанац. Дошао је до брејка у петом гему. 

2:2 - Након дуге размене и две нове брејк лопте Новак још увек не успева да дође до брејка. 

ФОТО: Тањуг

2:1 - Две гем лопте за Новака Ђоковића. Користи српски тенисер другу и на прву паузу одлази уз вођство. 

1:1- Три грешке из форкенда направио је Карењо-Буста у уводу меча. Чини се да је шпанац нервозније отворио дуел. На старту Новак долази до брејк лопте. Не користи Новак прилику. Још један добар напад из форхенда Србина, нова брејк лопта. Узврађа потом Шпанац истом мером. Ново изједначење. Одлично се брани Шпанац и не да Новаку да дође до брејка. 

1:0 - Добро је Новак сервирао и добио уводни гем без много проблема. 

Пратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)