СРАМОТНО ПИСАЊЕ ЗАПАДНИХ МЕДИЈА О ЂОКОВИЋУ: Србину изврнули речи и направили од њега негативца

Новости онлине

29. 07. 2021. у 09:01

Новак Ђоковић поново на удару. Западни медији су по ко зна који пут покушали да представе српског аса у негативном контексту.

СРАМОТНО ПИСАЊЕ ЗАПАДНИХ МЕДИЈА О ЂОКОВИЋУ: Србину изврнули речи и направили од њега негативца

Фото: Танјуг/АП

Новак је у среду након два одиграна меча (сингл и дубл) одговарао на питања новинара на конференцији за медије у Токију.

На конференцији се доста говорило о менталном здрављу спотиста. Ова тема је тренутно актуелна због случаја славне америчке гимнастичарке Симон Бајлс која је због менталних проблема одустала од ОИ.

Новак је добио једно уопштено питање о борби са притиском на терену и српски ас је одмах одговорио.

"Притисак је привилегија. Без притиска не би било професионалног спорта. Ако желиш да будеш најбољи, боље ти је да почнеш да учиш како да се носиш са притиском. И како да издржиш тешке моменте", рекао је Новак.

"Успео сам да развијем механизам уз помоћ ког се борим против све те буке и на терену и ван терена. Борим се против тога тако да ми то не ремети концентрацију. Имам осећај да поседујем довољно искуства, да знам себе и знам како треба да изађем на терен и да играм свој најбољи тенис. Нико се не рађа са таквим способностима. Све то дође с временом", додао је српски ас.

Међутим, западни медији су одмах искористили прилику да нападну српског аса. У извештајима бројних медија наводи се да је Новак говорио о случају гимнастичарке Симон Бајлс, што није истина.

Неки су истакли да је имао "експлозивне коментаре на рачун Бајлс".

Иако је говорио о својој борби са притиском, поједини новинари су поново искористили прилику да га представе у негативном светлу. Међутим, Новак је на то навикао и као што је и сам рекао - има механизам да се избори са нападима..

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)