ДОЧЕК ШАМПИОНА: Освајачи олимпијских медаља стигли у Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

29. 07. 2021. у 08:36 >> 09:07

ОСВАЈАЧИ олимпијских медаља на Играма у Токију теквондисткиње Миллица Мандић и Тијана Богдановић и стрелац Дамир Микец, допутовали су јутрос у Београд.

ДОЧЕК ШАМПИОНА: Освајачи олимпијских медаља стигли у Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Освајаче олимпијског злата, сребра и бронзе на београдском аеродрому дочекали су родбина, пријатељи, представници савеза и клубова уз овације, аплаузе, балоне, српске заставе и музику.

Дочекао их је и министар спорта Вања Удовичић, као и многобројни представници медија.

Мени је све толико познато и толико страно. Ово су ми треће Олимпијске игре, нико никада није освојио злато после девет година", почела је Милица Мандић.

"Ми смо веровали и борили се за то. Емоције се још нису слегле, не могу да верујем да сам ја носилац два олимпијска злата."

Њена наследница Тијана Богдановић додала је да је веома срећна због бронзе у Токију.

"Свесна јер, када смо кретали, знали смо величину и значај турнира на који смо отишли. Срећна сам и задовољна због бронзе, то је велики успех и мислим да сви треба да будемо поносни", казала је да је Тијана Богдановић.

Она је турнир започела поразом у првом колу, али се вратила и у репесажу стигла до новог одличја.

"Наравно да ми се свет срушио када сам изгубила прву борбу, али сам имала времена да се исплачм и наставим даље. Срећна сам због ове бронзе и што имам медаље са своја прва два учешћа на Олимпијским играма", додала је Богдановићева.

Дамир Микец је у стрељаштву "пробио лед" и донео прву медаљу Србији у Токију – и то сребрну.

"Неизмерно сам срећан, али још нисам скроз свестан. Мојим колегиницама је ово већ нормално, али ја сам сада добио част да носим ову медаљу. Могли сте да прочитате, само ово ми је фалило. Почаствован сам што сам комплетирао медаље са свих великих такмичења и борилишта. Част ми је што сам део овог спорта који доноси олимпијске медаље још од Сеула 1988, са малом паузом у Рију. Надам се да нам то нисте замерили", навео је Рио.

Прво питање било је упућено Милици Мандић и њеној одлуци да заврши каријеру након ових Олимпијских игара.

"Знала сам да ће ову тему неко да покрене, хвала Дамире. Наравно да се осећам на врхунцу каријере, нисам очекивала да ћу бити носилац два олимпијска злата. Нисам спремна за нови олимпијски циклус, тада ћу имати 33-34 године, што није мало, посебно за жену у спорту. Мислим да је сада право време за једну паузу", одговорила је Милица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)